Voorburgs Dagblad | ‘Mooi dat jonge horeca-ondernemers dit voor ouderen doen’
mainImage

‘Mooi dat jonge horeca-ondernemers dit voor ouderen doen’

Ramon Jaikaran bezorgt een gratis Surinaamse maaltijd bij een blije oudere uit Leidschendam- Voorburg.
26 februari 2021, 13:24 uur
Lokaal

In samenwerking met JJ’s Kitchen uit de Voorburgse Ter Cappellenstraat vindt momenteel in de gemeente een ludieke culinaire actie plaats voor zelfstandig wonende ouderen. De eigenaren van het Surinaamse restaurant, Mashar Gokoel (32) en Ray Rewish- Harnam (30), willen graag iets terugdoen voor de lokale gemeenschap door voor de ouderen in totaal honderd gratis maaltijden uit de Surinaamse keuken beschikbaar te stellen. Het restaurant, waar moeder en tante van het tweetal in de keuken de gerechten maken, heeft veel respect voor ouderen.

Burgemeester Klaas Tigelaar (foto) is bijzonder te spreken over de actie. ”Het is mooi om te zien hoe twee jonge horecaondernemers, ondanks de lastige positie waarin de horeca zich op dit moment bevindt, het initiatief nemen om iets te doen voor ouderen in onze gemeente”, zegtTigelaar. “Veel ouderen zien door de coronamaatregelen weinig mensen en voelen zich eenzaam. Dit is een bijzondere geste om hen een hart onder de riem te steken”.

Hartverwaremend

“De reacties zijn werkelijk hartverwarmend”, reageert de betrokken inwoner Ramon Jaikaran (foto) uit het Huygenskwartier, die als vrijwilliger bij dit project ook maaltijden bij de ouderen langs de deuren brengt. “Er is zelfs iemand die spontaan 100 euro voor de actie doneerde. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar het is een mooi gebaar. Aan de deur merk je dat ouderen heel dankbaar zijn. Mooi om dat te ervaren”.

Respect

“Ons respect voor zelfstandig wonende ouderen blijft groot”, aldus Mashar en Ray. “We weten dat ze door alle Corona-beperkingen moeilijke en soms ook eenzame tijden doormaken. Door middel van zo’n maaltijd willen we hen een steuntje in de rug geven. Dit past ook bij onze cultuur, waar het familiegevoel hoog in het vaandel staat”.

Medewerking

De actie van JJ’s Kitchen, die tot en met zondag loopt, is een bijzondere geste waar ook Voorburgs Dagblad als mediapartner graag zijn medewerking aan verleent. U kunt een mail sturen naar redactie@voorburgsdagblad.nl welke oudere uit de wijk u denkt een plezier te doen met een gratis maaltijd uit de Surinaamse keuken van JJ’s kitchen.

Graag een telefoonnummer en adres er bij vermelden). Uw bericht wordt dan doorgespeeld aan Mashar en Ray, waarna zij contact met u of de oudere opnemen om de maaltijd persoonlijk te bezorgen. U kunt JJ’s Kitchen ook bellen via het nummer 070-8877696. De gerechten zijn te vinden op www.jjskitchen-voorburg.nl

(Het gaat om één maaltijd per inwoner uit Leidschendam-Voorburg van boven de zestig jaar).


Door: Bart Bakker