'Leidschendam-Voorburg: 200 miljoen in portefeuille'

26 September 2022, 15:06 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
Philip van Veller vanochtend in het Veur Theater.

De gemeente Leidschendam- Voorburg gaat in 2023 een aantal investeringen doen. "Een groot deel hiervan gaat letterlijk rechtstreeks het riool in. Dan kun je denken aan vervangen van rioleringen en de bijbehorende omgeving", legt wethouder Philip van Veller uit. "Ook staan blijvende investeringen op het gebied van sport en recreatie, veiligheid, onderwijs, huisvesting, verkeer en vervoer op de agenda".

"De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft 200 miljoen in portefeuille, waarvan een gedeelte ook algemene reserve zal zijn. De begroting is 260 miljoen. We hebben ook gezegd dat we het (Eneco) geld aan verschillende onderwerpen gaan besteden. Zo gaat er onder andere geld naar mobiliteit, het project Sterk voor Noord, langer zelfstandig wonen, de energietransitie, onderwijs en herstelbeleid als gevolgen van corona. Voor dit laatste is reeds vier miljoen gereserveerd. Of we de reserves gaan uitgeven? Dan kunnen we nooit in één jaar. Tevens dient er een goed plan te zijn waarin duidelijk wordt waaraan iets gaat worden besteed".

Van Veller: "We zijn een sociale gemeente, waarin hard wordt gewerkt. Het grote geld van deze begroting zit dan ook in het sociaal van de gemeente, waarvan het overgrote deel ook door de Rijksoverheid is aangegeven. Mensen die het echt nodig hebben, moeten worden geholpen. Maar we moeten heel goed onderbouwd en selectief kijken naar de keuzes. Je kunt tenslotte niet ‘heel’ Leidschendam- Voorburg helpen, maar wel de basis op orde houden en waar nodig verbeteren voor alle inwoners die dat nodig hebben”.