Koninklijke onderscheiding in Leidschendam-Voorburg voor Jan de Kwant

18 September 2023, 09:29 uur
Lokaal
mainImage
Barbara Koppe/ gemeente Leidschendam-Voorburg
Burgemeester Martijn Vroom feliciteert Jan de Kwant met zijn onderscheiding.

Jan de Kwant ontving een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Vroom tijdens zijn afscheidsbijeenkomst als hardlooptrainer. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg hij voor zijn vrijwilligerswerk. Hij werd voorgedragen door loopgroep Westvliet 6 van AV Sparta.

De gedecoreerde heeft zich de afgelopen 25 jaar op vrijwillige basis bij AV Sparta ingezet als trainer van wedstrijdlopers, beginners en recreanten. Hij startte in 1998 als assistent trainer tot 2000. In de jaren die hierop volgenden is hij verschillende groepen gaan trainen en werd hij hoofdtrainer. Hij gaf ook de 14 weekse City-pier-city cursussen.

In 2013 werd Jan De Kwant lid van de technische commissie. Daar was hij van 2013 tot en met 2019 onder andere parcourshoofd van de jaarlijkse Molenloop in Voorburg. Ook hielp hij van 2013 tot en met 2018 mee tijdens de Light in the Night Kidsrun in Voorburg. Daarnaast gaf hij enkele jaren op vrijwillige basis looptrainingen aan de jeugdteams van voetbalvereniging Forum Sport in Voorburg.