mainImage

Interview Dave Fisser over ‘A Walk Down Town’

Dave Fisser, derde van links, met de andere organisatoren die zelf ook de handen uit de mouwen steken om de boel voor het evenement op te bouwen.
18 augustus 2022, 07:11 uur
Lokaal

Evenementenorganisator Dave Fisser is met het ondernemersfonds Huygenskwartier en verschillende lokale ondernemers verantwoordelijk voor een nieuw concept genaamd ‘A Walk Down Town', dat vrijdag, zaterdag en zondag op het Stationsplein en in de straten van het Huygenskwartier plaatsvindt.

In dit concept zitten onderdelen van het voorgaande ‘A Walk in the Park’ dat voor corona in Vreugd en Rust een ware traditie werd. Ook zitten er dingen tussen die eerder deel uitmaakten van De Vlietdagen.

Voorburgs Dagblad hield vanochtend een interview met Dave Fisser, die zelf ook de bevlogen zanger is van de groep Captain Midnight, die vrijdagavond optreedt.

Met wat voor gevoel zit je nu hier op donderdagmorgen?
“Waar ben ik in hemelsnaam weer aan begonnen haha, nee grapje hoor. Vrijwel iedereen waar we dit evenementenweekeinde mee opzetten, is bijzonder positief. Iedereen heeft er zin in, dus dat is mooi om te ervaren. Deze pilot, want dat is het voorlopig, smaakt nu al naar meer. Je merkt dat iedereen er na corona weer zin in heeft. Het is echt voor alle leeftijden. Zo zorgt de Rotary er bijvoorbeeld voor dat er 150 ouderen worden opgehaald en thuisgebracht, die zondag van de gratis Meezing Brunch kunnen genieten”.

Op het Stationsplein is sprake van een grote logistieke operatie.

De gemeente Leidschendam- Voorburg betaalt ook mee?
“De gemeente betaalt de bijdrage voor de activiteiten in het Huygenskwartier. Er gaat geen cent van het ondernemersfonds zelf naar het evenement. De subsidie van 35.000 euro gaat voor de volle honderd procent naar de activiteiten die in de (winkel)straten plaatsvinden namens het Ondernemersfonds. Alle activiteiten op het Stationsplein komen voor rekening van de ondernemers. Hier gaat dus geen gemeentegeld naar toe”.

Wie zijn de partners die het ondernemersrisico nemen voor de (muziek)activiteiten op het Stationsplein?
“Dat zijn de restaurants Miss Jones, Meetpoint en de Papermoon en mijn evenementenbureau. Wij worden overigens enorm goed ondersteund door Steven van der Toorn van Losjes Events en zijn assistent Rachel. Daarnaast worden we met de activiteiten in het Huygenskwartier goed geholpen door Jacintha van Mill van de kernondernemers en voorzitter Edwin Marijs is ook erg betrokken bij het evenement.

Heb je nog een boodschap voor de gemeente?
“Ik vind het gedurfd dat wethouder Astrid van Eekelen (VVD) haar nek uitsteekt en iets nieuws wil neer zetten waarmee we jaren vooruit kunnen. De Voorburgs Vlietdagen zijn helaas niet meer, maar zeg nou eerlijk, het is toch veel leuker als Leidschendammers naar Voorburg komen voor dit leuke feestje en Voorburgers straks naar de Vlietdagen in Leidschendam gaan. Als die feestjes tegelijk zijn in Leidschendam en Voorburg, zoals voorheen, werkt dat in mijn ogen juist averechts voor de verbinding. De wethouder is dus mee gegaan in dit concept en heeft geluisterd naar de kansen, mogelijkheden en wensen uit het Voorburgse. Dit weekeinde is dan ook, zoals gezegd een pilot. We bekijken na afloop of en hoe we verder gaan, maar hopelijk slagen we er met z’n allen in om hier een traditie van te maken.

Je ziet er bezweet uit. Nu al last van de spanning voor de dag van morgen als ‘A Walk in Down Town’ in de namiddag van start gaat?
“Ik heb net voor dit interview samen met een aantal collega’s met tientallen hekken lopen sjouwen, omdat de hekkenbouwer niet genoeg personeel had. Ook dat is events organiseren anno 2022 haha. Dit was dus even gratis fitness, maar dat kan natuurlijk nooit kwaad. Door het heersende personeelsgebrek waren er te weinig mensen voor de opbouw van het gehele complex. Wie de boel weer gaat opruimen? Dat komt wel goed. We gaan er eerst een onvergetelijk evenement van maken”.

Hoe ziet het programma er op vrijdag uit?
“We starten vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur met het Stads Walking Dinner dat al twee weken volledig uitverkocht is.
Om 19.00 uur gaat het terrein open voor het overige publien en zijn er vanaf 20.15 uur optredens van Mike Peterson en Martijn Fischer, van die Hazes-musical, onder begeleiding van mijn eigen band Captain Midnight. Daarnaast komt ook Ruth Jacott en sluit de bekende Voorburger Billy the Kit de avond af. De tijden vindt je allemaal op de website.

En op zaterdag?
“Op zaterdagmiddag ligt de nadruk van de activiteiten in de winkelstraten. Van vijf tot acht hebben we het zogenaamde rondje Huygenskwartier waar livemuziek is te vinden van DJ Bronx bij The Fox, The Scarlets en The Clarks bij Het Torentje, een Silent disco op het podium bij Hoogvliet en party pianist Maurien bij the River. Op het Stationsplein kan men vanaf 18.00 uur weer terecht voor de zogenaamde ‘Nineties Avond’ met artiesten als 2 Brothers on the 4th Floor, Re-Play en Jody Bernal. Lekkere foute guilty pleasures dus!

Ook op zondag wordt het een gezellige boel?
“Op zondag beginnen we om 11.00 uur met de Stads Meezing Brunch. Het is een samenvoeging van het Stadsontbijt van De Vlietdagen. Dit betekent dat 500 mensen gratis kunnen komen brunchen op het Stationsplein”. Deze brunch wordt aan alle inwoners aangeboden door de gemeente. Kom wel op tijd, want op is op.

Waarom een brunch?
“Hier toe is besloten omdat bij eerdere evenementen het ontbijt en het resterende programma niet helemaal in elkaar over liepen qua tijden, waardoor een gat viel. Dat is nu niet het geval, want vanaf 13 uur barst het zondagprogramma los. Van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn er volop ‘Kids and The Family’-activiteiten zoals The Kids Fun Walk. Op alle podia zijn er dan kinderactiviteiten die op elkaar aansluiten met als hoogtepunt Buurman en Buurman om 14.00 uur op het podium bij de Hoogvliet. Vervolgens kan men daarna een wandeling maken door de straten van het Huygenskwartier waar weer diverse muziekoptredens plaatsvinden”.

Via de website www.awalkdowntown.nl vindt men alle achtergrondinformatie en kan men nog kaarten voor de (muziek)festivals op het Stationsplein aanschaffen.


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad