'Illegaal parkeren op Julianabaan in Voorburg is lastig dossier'

12 February 2024, 07:36 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
Afgelopen zaterdag was er wederom sprake van parkeerovertredingen in het winkelgebied.

De parkeerproblematiek op en rond de Julianabaan in Voorburg loopt steeds meer uit de hand. Ook afgelopen zaterdag was het weer raak dat het winkelend publiek hun auto's op plekken zet waar het niet is toegestaan. Bekeuringen en boze reacties waren het gevolg. 

Wijkvertegenwoordiger Ap de Heus is weer eens op de barricaden gesprongen. Eerder publiceerde Voorburgs Dagblad al over de problemen van het illegale parkeren. Ook het AD schenkt er nu aandacht aan. 

,,Het speelt nu al zeker een half jaar”, zegt De Heus in het AD. ,,Eerst stond er enkel een bord met verboden te parkeren, daar had iedereen maling aan. Toen hadden ze een tijd een enorm, lichtgevend billboard geplaatst. Dat leek succesvol, maar zodra dat bord weer weg was, stonden ze er weer.”

Een woordvoerder van de gemeente laat het in het AD weten dat het een lastig dossier is geworden.  Het speelt volgens de gemeente sinds het najaar. Nieuwe ondernemers zouden de hoofdschuldigen zijn omdat zij niet bekend zijn met de voetgangerszone, waarna anderen hun parkeergedrag zijn gaan volgen".