Hardlopen: beginnerscursus HRR van start

24 November 2022, 08:33 uur
Lokaal
mainImage

Op zoek naar goede voornemens voor het komende jaar? De Haagse wegatletiekvereniging The Hague Road Runners (HRR) weet er wel een: de beginnerscursus hardlopen, die begin 2023 start. “Het is een leuke, eenvoudige en ook ‘groene’ manier om aan je conditie te werken, samen met anderen”, zegt trainer Ben van Kan, die al jaren aan de vereniging verbonden is.

Laagdrempelig en gezellig
De beginnerscursus is bij HRR een vast onderdeel van het nieuwe jaar.
Daarnaast lopen ook andere initiatieven om mensen aan het hardlopen te krijgen, zoals het Parklopen. “We hopen zo mensen op een laagdrempelige manier aan ons te binden. Het mooie van hardlopen is dat je het overal kan doen. En onze groene stad en het duingebied waar wij vaak trainen lenen zich er goed voor. Overigens praten we na gedane arbeid graag na in ons gezellige clubgebouw. We zijn niet voor niets ‘de leukste vereniging achter de duinen!’”

Professioneel
Volgens Van Kan worden er tijdens de beginnerstrainingen geen gekke doelen gesteld. Hardlopen is een populaire, maar ook een blessuregevoelige sport. “Dat proberen we uiteraard voor te zijn. Wie meedoet aan de beginnerscursus, kan rekenen op deskundige begeleiding.
Ook letten we op zaken als kleding en voeding.”

Op naar meer
De training duurt twaalf weken en is zo opgezet dat iedereen aan het eind 5 kilometer loopt in een half uur. Een mooi en ook haalbaar streven, zegt Ruud Minnaar (58), die begin dit jaar meedeed aan de cursus en de smaak inmiddels helemaal te pakken heeft. “Ik zit nu aan de
12 kilometer, dat had ik begin dit jaar niet durven dromen.”

CPC
Voor de meer ervaren lopers biedt de club ook mogelijkheden. Begin 2023
start er eveneens een cursus ter voorbereiding op de CPC, voor de 10
kilometer en een halve marathon.

Meer weten? Kijk op de website van HRR genaamd www.hagueroadrunners.nl