Gemeentesecretaris Alexander van Mazijk naar Almere

4 February 2023, 12:41 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto gemeente Leidschendam-Voorburg

Gemeentesecretaris /algemeen directeur Alexander van Mazijk neemt na ruim 3,5 jaar afscheid van gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij wordt per 1 mei benoemd als gemeentesecretaris van Almere.

Van Mazijk heeft vanaf 2019 voor gemeente Leidschendam-Voorburg gewerkt. Hij zegt hierover: "Met twee colleges en gemeenteraden en veel verschillende ambtenaren heb ik met veel plezier meegewerkt aan mooie, soms spannende en complexe dossiers. Als gemeentesecretaris vind ik de verbinding tussen organisatie, bestuur en politiek geweldig interessant. De functie die ik ga invullen in Almere is voor mij daarom een heel aantrekkelijke uitdaging. Natuurlijk heb ik getwijfeld en ga ik Leidschendam-Voorburg missen, in het bijzonder de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt in de organisatie, het college en de gemeenteraad. Leidschendam-Voorburg is een gemeente om trots op te zijn". 

Eerder werkte Van Mazijk bij gemeente Haarlemmermeer, onder andere als directeur financiën en bedrijfsvoering en als directeur sociaal domein en dienstverlening.  

Vanuit het college en de ambtelijke organisatie is met teleurstelling én met trots gereageerd op de loopbaanstap van Van Mazijk. Burgemeester Jules Bijl reageert namens het college en het directieteam: "De samenwerking met Alexander was constructief, professioneel en prettig, dan is het jammer als iemand weggaat. Maar de stap naar een grote gemeente als Almere is echt een mooie kans. Dat maakt dat we ook trots zijn en Alexander veel succes wensen in Almere". 

Gemeente Leidschendam-Voorburg start binnenkort de werving van een nieuwe gemeentesecretaris /algemeen directeur.