Forum Sport naar de halve finale districtsbeker

31 March 2024, 06:31 uur
Lokaal
Ap de Heus
Feestvreugde in de kleedkamer bij Forum Sport na het behalen van een ticket voor het 'grote' KNVB-beker toernooi waar ook de profclubs later instromen.

Voor Forum Sport en RCL alweer de 8e bekerwedstrijd dit seizoen. Deze wedstrijd zou beslissen wie de halvefinalist zou worden in het districtsbeker toernooi.

Forum Sport speelt in de competitie 1 klasse hoger dan het Leiderdorpse RCL en was de favoriet. Maar in het bekervoetbal telt dat niet. Het knock-out systeem heeft al voor veel verrassingen gezorgd. Het was lekker druk op sportpark ’t Loo en de ca. 450 toeschouwers waren vooral benieuwd wie door zou gaan in de beker.

De wedstrijd kenmerkte zich al vanaf het begin als een duel tussen een technisch sterkere ploeg (Forum Sport) tegen een elftal met veel wilskracht en fysiek (RCL).

Wel met een hoog baltempo en veel persoonlijke duels. Maar ook veel slordige passes bij beide elftallen

Er ontstonden wel wat mogelijkheden voor de goals maar tot echte kansen kwam het in de 1e helft niet. Aan de kant van RCL was het Pascal Brasker die gevaarlijk werd en bij  Forum Sport was de razendsnelle linkerspits Jerone Goodett een paar keer gevaarlijk.

De rust werd met een 0-0 stand bereikt.

Na rust werd Forum Sport wat sterker. Speelde wat aanvallender en probeerde met goed combinatievoetbal de verdediging van RCL uit te spelen. Maar het elftal van trainer Hein van Heel staat niet voor niets bekend als verdedigend zeer sterk. Er was bijna geen doorkomen aan.

In de 54e minuut werd Haitam el Marid vrijgespeeld aan de rechterkant. Zijn afstandsschot ging via keeper Rene van der Zwet en met behulp van de lat over het doel.

Een paar minuten later was het wel raak. Een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, werd door diezelfde Haitam el Marid keihard en loepzuiver binnengeschoten. 1-0.

De laatste 25 minuten probeerde RCL terug te komen maar het liep zich vast op de defensie van Forum Sport met daarin de 19 jarige linksachter Younes Boutkabout die een prima debuut maakte in de basis. En als er dan een doelpoging was dan was er de betrouwbare Forum Sport keeper Bas Tanis die alle bekerwedstrijden heeft gekeept!

Het lukte RCL niet. Eigenlijk kreeg Forum Sport meer kansen op de 2-0.

Maar de stand bleef hetzelfde.

Forum Sport behaalde met deze 1-0 overwinning voor het eerst in haar 25-jarig bestaan de halve finale van de districtsbeker. Een unieke prestatie van spelers en technische staf.