Forum Sport moet nog even wennen: 2-5 verlies tegen Poortugaal

25 August 2024, 04:21 uur
Lokaal

Het was een bijzondere zaterdag voor het eerste elftal van Forum Sport, namelijk de eerste wedstrijd in de 4e divisie B.

En daar was de fusieclub nog niet eerder in uitgekomen. De oefenperiode was wat wisselend in de resultaten maar het elftal van trainer Bas Steffens stapte met goede moed om 15.00 uur het veld op. Tegenstander Poortugaal was niet geheel onbekend want aan het einde van het vorige seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar in de halve finale van de districtsbeker. Poortugaal won toen met 3-0 en eindigde in de 4e divisie het vorige seizoen op een 4e plaats.

De wedstrijd was koud een paar minuten bezig toen Forum Sport spits Mike de Graaf op 6 meter van de goal een enorme kans op de 1-0 kreeg na een knappe assist van links van Jesse de Graaf. De bal ging hard over.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Fout uitverdedigen van een van de Forum Sport verdedigers leverde Qrushinco Rosina een kans op die hij koelbloedig benutte. Het spel ging op en neer en waar Forum Sport wat mogelijkheden onbenut liet was Poortugaal in de persoon van Bjorn Wagenaar wel effectief in de afronding: 0-2.

Deze stand bleef staan tot aan de rust. Na de wisseling van helft was Forum Sport zo op het oog wat beter maar Poortugaal liet het initiatief maar al te graag aan de v Voorburgers en loerde op de counter.

Na 10 minuten was de razendsnelle en behendige Qrushinco Rosina een paar Forum Sport verdedigers te slim af en rondde hij bekwaam af. Forum Sport rechtte de rug en kwam een paar keer goed door. Een van de aanvallen werd succesvol afgerond. Mike de Graaf kopte een voorzet door naar Jesse de Graag die hard uithaalde in de korte hoek. Doelman Marvin Nooteboom was kansloos.

Twee minuten later, in de 68e minuut, was het weer Poortugaal dat scoorde. Ditmaal uit een directe vrije trap op 20 meter afstand. Sven Breukhoven was de schutter. Trainer Bas Steffens wisselde 4 spelers en Forum Sport speelde in hoog tempo de bal rond. Met nog 18 minuten te gaan scoorde opnieuw Jesse de Graaf voor Forum Sport, Zou Forum Sport nog de aansluitingstreffer maken?

Het lukte niet en het werd uiteindelijk 2-5 toen Bjorn Wagenaar na opnieuw een foutje in de defensie van Forum Sport de bal binnen schoot. Dit was ook de eindstand. De les van vandaag was helder. De kansen die je krijgt moet je benutten. Op het niveau van de vierde divisie wordt dat echt verwacht. Meer rendement uit de scoringskansen halen.

Voetballend was Forum Sport de gelijke aan Poortugaal. De effectiviteit/doeltreffendheid van Poortugaal was beter. En dat is even wennen voor de mannen van Bas Steffens. Maar als aan die effectiviteit gewerkt kan worden kunnen er nog veel mooie wedstrijden komen. Het elftal is jong en leergierig. Komende week de uitwedstrijd tegen Feyenoord amateurs.

Door: Jean Nederlof