20 November 2023, 07:45 uur
Lokaal
PR

Onder barre weersomstandigheden (enorm veel regen en een harde wind) troffen Forum Sport en Den Hoorn elkaar op sportpark ’t Loo in Voorburg.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden twee spelers van Forum Sport gehuldigd vanwege het spelen van 100 wedstrijden in de hoofdmacht. Complimenten en felicitaties aan Gijs Hebing en Edoardo Saurwalt.

Forum Sport-icoon Gert Jan de Zoete bij de jubilarissen. (foto Ap de Heus)

Forum Sport staat hoog op de ranglijst, Den Hoorn een stuk lager, maar Forum Sport kon die status zaterdag niet in het spel laten zien. In de 1e helft een waar schaakspel. Den Hoorn vanuit een gesloten verdediging opererend en Forum Sport dat geen openingen wist te vinden. Weinig (Den Hoorn) tot geen (Forum Sport) kansen. Niet verrassend dan ook dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand. Na rust een sterker Den Hoorn dat al in de 50e minuut de 1-0 wist aan te tekenen. Aanvoerder Robin Zwartjens schoot de bal hard achter doelman Petter van Pruijssen.

Vanaf dat moment werd het spel van Forum Sport zo mogelijk nog slechter. Veel passes die niet aankwamen, veel lange ballen ook die voor de verdediging van Den Hoorn een makkelijke prooi waren. In de 73e minuut gooide Den Hoorn de wedstrijd op slot. Opnieuw een hoofdrol voor Robin Zwartjens die na een langdurig offensief in de 73e minuut Remo de Vroege(?) vrijspeelde die de 2-0 scoorde.

Den Hoorn verdedigde de voorsprong met veel inzet. Met luidruchtige steun van de meegereisde supporters. Forum Sport probeerde nog van alles, maar het was weinig succesvol. Het team van trainer Bas Steffens had vandaag een echte off-day.

De komende week speelt Forum Sport op dinsdagavond de bekerwedstrijd thuis (20.00 uur) tegen Jodan Boys en op zaterdag uit tegen Valken 68. Den Hoorn ontvangt zaterdag TAC ’90.