Forum Sport laat het afweten tegen Voorschoten ‘97

17 March 2024, 06:04 uur
Lokaal

Bij alle wedstrijden in de 1e klasse C zijn de belangen groot. Zowel bovenin als onderin is het erg spannend.

Ook bij de wedstrijd Voorschoten ’97 tegen Forum Sport. De thuisclub staat vrij laag op de ranglijst en moet echt punten gaan pakken. Voor Forum Sport gold hetzelfde. Alleen was dat nodig om bovenin mee te blijven doen.

De supporters van Forum Sport die de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Nieuwenhoorn hadden gezien (winst voor Forum Sport met 2-1) waren hoopvol gestemd.

Maar prestaties uit het verleden zijn ook in het voetbal geen garantie voor de toekomst. Zo ook zaterdag. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in balans. Forum Sport kenden een betere eerste 20 minuten, daarna kwam Voorschoten ’97 meer in de wedstrijd. Voor rust aan beide kanten wel wat mogelijkheden om te scoren, maar echte kansen waren er niet. Er werd dan ook meer genoten van het voorjaarszonnetje dan van het voetbal dat beide ploegen lieten zien.

Na rust was er in de 56e minuut de eerste echte kans voor Forum Sport toen Hayden Bergen kon aanleggen voor een schot vanaf 16 meter. De bal ging net naast. Een paar minuten later kopte Nasim el Khiraoui de bal uit een hoekschop namens Voorschoten ’97 binnen. En dat terwijl hij zeker niet de langste speler in het strafschopgebied was.

Forum Sport schrok wakker en mede dankzij een paar omzettingen in het elftal zocht het elftal van trainer Bas Steffens vanaf dat moment volop de aanval. Sven Koppenol kreeg een grote kans vlak voor het doel van Voorschoten doelman Stephan van der Niet maar zijn schot was niet hard genoeg. Door het druk zetten van Forum Sport kon Voorschoten ’97 counteren en moest Forum Sport keeper Petter van Pruijssen attent blijven. Bij een van die counters had hij ook het geluk aan zijn zijde toen Marvy Zijl overschoot.

Haitam el Marid mocht twee minuten voor tijd een vrije trap nemen van ca 18 meter. De bal draaide de verre kruising in maar de Voorschoten ’97 doelman tikte de bal met een fraaie safe net over de lat.

Het bleef 1-0. Voorschoten blij met de 3 punten. Forum Sport liet het deze middag echt afweten en droop teleurgesteld af.

Komende zaterdag speelt Forum Sport thuis tegen LFC en gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij TAC 90.

Door: Jean Nederlof