Forum Sport dichtbij titel

5 May 2024, 07:36 uur
Lokaal

Forum Sport na winst op Die Haghe heel dicht bij kampioenschap.  De wedstrijden tussen Forum Sport en Die Haghe zijn altijd bijzonder. Moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen en altijd veel strijd. Forum Sport was dus gewaarschuwd. Zo werd de thuiswedstrijd tegen Die Haghe nog verloren.

Als koploper, met 7 punten voorsprong op de nummer twee Valken ’68 was het zaak om geen punten te verliezen tegen de hekkensluiter in Den Haag. Er zat dus veel spanning op de wedstrijd voor het elftal van Bas Steffens, maar ook Die Haghe wilde met puntenwinst de laatste strohalm, om directe degradatie te ontlopen, pakken.

Op een zwaar natuurgrasveld was er vanaf het begin van beide kanten scherpte in de duels. Al in de 11e minuut opende Forum Sport de score. Middenvelder Ruben Gyamfi stuurde Sven Koppenol met een prima pass de ruimte in en Sven kon met een typische spitsengoal Die Haghe doelman Justin van Look passeren: 0-1

Vanaf dat moment viel er wat druk van de schouders en bleef Forum Sport de aanvallende ploeg en werd Die Haghe gedwongen tot verdedigen.

Als je Forum Sport wat zou mogen verwijten is het dat ze niet voor de rust meer afstand namen van Die Haghe. Grote kansen voor beide vleugelspitsen Soufiane Marfouk en Jerone Goodett. Wellicht meer  de bal breed leggen….?

Maar ja: de beste stuurlui. Het bleef 1-0 en met deze stand bleef Die Haghe wel in de wedstrijd. Loerend op de counter en met een uiterst slim spelende Die Haghe speler Moaaz Elnahas bleef het oppassen geblazen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld al was vooral in het begin Die Haghe wat aanvallender dan voor de rust. Justin van Otterloo moest licht geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Jano Vanderbos.

De spanning in de wedstrijd verdween toe Jerone Goodett in de 62e minuut na een slim overstapje van Sven Koppenol (en een verkeerde inschatting van een van de Die Haghe verdedigers) met hoge snelheid alleen op de vijandelijke goal af kon gaan.

Zijn harde schot was onhoudbaar: 0-2. De wedstrijd was feitelijk gespeeld. Forum Sport controleerde de wedstrijd en kwam niet echt in de problemen. Trainer Bas Steffens ging wisselen. Pjer Bom, Edo Saurwalt en Younes Boutkabout kwamen binnen de lijnen.

De stand veranderde niet meer. Forum Sport behaalde een verdiende overwinning en leed geen puntenverlies. De grote aanhang van Forum Sport was uiteraard net zoals spelers en technische staf zeer content met het resultaat.

Na de wedstrijd was er veel aandacht voor de uitslagen van de andere wedstrijden in de 1e klasse C.

De Naaste concurrenten zijn nu Valken ’68 dat zelf won en op 7 punten blijft staan en Wippolder dat ook won en op 8 punten staat.

Forum Sport heeft in de komende 3 wedstrijden nog 3 punten nodig om kampioen te zijn.

Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen de nummer twee Valken ’68. Bij een overwinning is Forum Sport kampioen. Bij een gelijkspel en winst van Wippolder uit bij Voorschoten kan Wippolder nog gelijk met ons komen. Het doelsaldo van Forum Sport is beduidend beter.

+20 tegenover -2.

Maar ik weet zeker dat spelers en technische staf gaan voor winst op Valken ’68. Het zou zaterdag al feest kunnen zijn als er dus gewonnen wordt.

Laten we zaterdag met heel veel supporters ons 1e elftal naar een overwinning schreeuwen. Forum Sporters, jong en oud, spelers, speelsters, vrijwilligers en supporters, laten we met z’n allen achter ons 1e elftal staan!

Ik denk dat ik namens heel veel Forum Sporters spreek als ik zeg Forza Forum Sport!!!

Aanstaande zaterdag: sportpark ‘ Loo, aanvang14.30 uur, Forum Sport Valken ’68.

Door: Jean Nederlof