Forum Sport als koploper de winterstop in en op naar Sevilla

10 December 2023, 09:22 uur
Lokaal

Bij aanvang van de wedstrijd stond Forum Sport op de 1e plaats en tegenstander Valken was de nummer 4 op 2 punten.

Het ging dus echt ergens om op sportpark ’t Duyfrak in Valkenburg. De weersomstandigheden waren niet best. Flinke regen maar ook een stevige wind die ervoor zorgde dat beide ploegen een helft de wind in de rug hadden.

Valken ’68 begon met dit steuntje in de rug en speelde een goede eerste helft. Valken ‘68 speelde vanuit een gesloten verdediging en met een uitblinkende centrale verdediger Jesper Slootweg werd de ene na de andere aanval opgezet.

Er kwamen kansen voor Valken ‘68 maar de voorhoedespelers misten de scherpte. Aan de andere kant was het Forum Sport dat geconcentreerd verdedigde en daar waar mogelijk de aanval zocht. Een beetje countervoetbal, dat altijd gevaarlijk is met de snelle Hayden Bergen en Pjer Bom op de flanken.

Het bleef tot de thee 0-0. Na rust een sterker Forum Sport dat zich achterin niet liet verrassen en voorin een paar kansen kreeg. De wedstrijd was niet al te best qua veldspel maar de spanning vergoedde een hoop. Duidelijk was dat degene die het eerst zou scoren ook de winnaar zou zijn. Trainer Bas Steffens bracht nog wat extra energie in het veld met de wisselspelers Ruben Gyamfi en Jerone Goodett voor Jano Vanderbos en Hayden Bergen.

Zowel Forum Sport als Valken ’68 kregen nog mogelijkheden maar de beide doelmannen Petter van Pruijssen (Forum Sport) en Frank Kardjani (Valken ’68) stonden een treffer in de weg.

Het werd dus een doelpuntloos gelijkspel in Valkenburg.

Door de nederlaag van Honselersdijk bij RKDEO en het gelijkspel van Wippolder tegen Voorschoten ’97 heeft Forum Sport samen met Wippolder de 1e plaats in de 1e klasse C. met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Doordat het doelsaldo van Forum Sport (+10) beter is dan dat van Wippolder (+4) mag het zich officieel koploper noemen en gaat het dus met die status de winterstop in.

"Gefeliciteerd mannen. Spelers en staf verdienen een compliment voor dit mooie resultaat", aldus het bestuur.

De competitie wordt weer hervat op 20 januari 2024 en dan gaat Forum Sport op bezoek bij RKDEO en Valken ’68 ontvangt sv Den Hoorn.

Maar eerst gaat de selectie van het 1e elftal van 10-t/m 14 januari op trainingskamp naar Sevilla. Met als doelstelling om weer topfit en gemotiveerd terug te komen. Veel succes en plezier!

Door: Jean Nederlof