mainImage

FinEc-team verantwoordelijk voor inval in de Mall

De entree van de Mall.
24 november 2021, 19:39 uur
Lokaal

De politie heeft uiteindelijk gisteren drie personen aangehouden in een onderzoek naar witwassen. Naast de aanhoudingen werden er op 10 locaties in Den Haag, Monster, in Leidschendam in een kerstwinkel in de Westfield Mall of the Netherlands en het Limburgse Buggenum doorzoekingen gedaan.

Rechercheurs hebben op deze locaties, woningen en bedrijfspanden uitgebreid doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen. De drie verdachten zijn een 30-jarige man uit Buggenum (Limburg), en vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag. De drie verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Het onderzoek is nog in volle gang.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag, de districtsrecherche Den Haag West en het basisteam Scheveningen.

Financieel rechercheren
Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en voert onderzoeken uit naar daders van witwassen en fraude. Financieel rechercheren is een beproefde methodiek voor het blootleggen van netwerken, het identificeren van daders, het vaststellen van feiten en omstandigheden en het verzamelen van bewijs in strafrechtelijke onderzoeken. 


Foto: URW/ PR Westfield Mall of the Nethetlands