FC Rijnvogels wint bekerduel van Forum Sport

4 September 2024, 16:45 uur
Lokaal

Na de competitie overwinning van Forum Sport op sc Feyenoord afgelopen zaterdag was het de vraag of Forum Sport een paar dagen later ook kon presteren tegen FC Rijnvogels, de huidige koploper in de Derde Divisie.

Het werd dinsdagavond een boeiende wedstrijd in Katwijk. De kop van dit artikel suggereert misschien dat het een eenvoudige klus was voor de Katwijkers maar dat was het zeker niet. Forum Sport was grote delen van de wedstrijd niet de mindere van FC Rijnvogels en gaf in Katwijk een zeer positief visitekaartje af.

In de 13e minuut scoorde Sem van Oosten de 1-0 voor FC Rijnvogels. Op dat moment een terechte voorsprong voor FC Rijnvogels dat Forum Sport een tijd lang onder druk zette. Vlak daarna een paar goede mogelijkheden voor de rood-zwarten maar Forum Sport doelman Petter van Pruijssen zorgde met mooie reddingen ervoor dat de voorsprong van FC Rijnvogels niet groter werd.

Aan de andere kant ook kansen voor Forum Sport. Haitam el Marid werd stevig onderuitgehaald in de 16 meter (geen penalty volgens de scheidsrechter) en een kopbal na een strakke hoekschop werd net voorlangs gekopt. In de 2e helft opnieuw een sterk begin van FC Rijnvogels met als beloning de 2-0 van Maxim v.d.Meer. En waar men dacht dat de wedstrijd daarmee gespeeld was: dat was niet zo.

Forum Sport was vanaf de 65e minuut in staat FC Rijnvogels onder druk te zetten en kreeg grote kansen. Liefst driemaal moesten de paal en lat (2 keer Mike de Graaf en 1 keer Nychel L’Ami) de doelman van FC Rijnvogels te hulp schieten.

Heel jammer voor Forum Sport dat de aansluitingstreffer daardoor uitbleef. Er werd keihard voor gewerkt en ook vandaag was het weer een echte teamprestatie, Werken voor elkaar, mouwen opstropen: prima!

De eindstand werd uiteindelijk 2-0.

Einde van het bekertoernooi voor Forum Sport. Maar het elftal van trainer Bas Steffens kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Er werd bij vlagen erg goed gevoetbald en daardoor was er van een krachtverschil niet echt sprake. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk en met wat Forum Sport zaterdag en vandaag liet zien is er weer van alles mogelijk.

Door: Jean Nederlof