Expositie 'Poezen' van Susanne van der Kleij

18 January 2023, 10:03 uur
Lokaal
mainImage

Foto Atelier BW5 aann het Zwartepad 5 in Voorurg presenteert van 18 januari tot en met 26 februari 2023 de  expositie Poezen van de Voorburgse fotograaf Susanne van der Kleij. De thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten, beiden letterlijk blootgesteld aan de camera, roepen een ongekende vertrouwelijkheid op.

Uitgangspunt voor dit fotoproject is het zachte en warme beeld dat zowel vrouwelijk naakt als katten kunnen oproepen. Niet voor niets zijn beide onderwerpen een inspiratiebron geweest voor vele fotografen en schilders. Ook  zullen er voor 2023 weer talloze maandkalenders verkocht zijn met portretten van  katten  en van naakte vrouwen. Waarom dan geen gecombineerde  ‘Cats  and Girls  Calendar ’?. De  expositie Poezen laat zien dat het portretteren van beiden samen de band tussen mens en dier zichtbaar maakt en het gevoel van zachtheid en warmte versterkt. 

Feestelijke opening met openingswoord door prof. dr. Marjo van Koppen

Op woensdag 18 januari van 17.00 tot 19.00 wordt de foto- expositie feestelijk geopend, waarbij taalwetenschapper  Marjo van Koppen , hoogleraar Taalvariatie aan de  Universiteit Utrecht en  senior onderzoeker bij  het  Meertens Instituut, een openingswoord zal spreken. Zij  onderzoekt onder meer de communicatie tussen katten en mensen en zal haar licht laten schijnen op de interactie die blijkt uit de portretten. 

Over Susanne van der Kleij

Susanne studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag maar verruilde die studie al snel voor de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze is echter blijven fotograferen en deed later nog een studie aan de Fotovakschool in Rotterdam. In haar werk ligt de focus op portretten en personal branding. Ook fotografeert zij graag stedelijke landschappen. Susanne woont in Voorburg, samen met poes Bella.