Een nieuw Kindcentrum, een nieuwe directeur

24 January 2022, 08:59 uur
Lokaal
mainImage
Mathijs Albers kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging.

Mathijs Albers is per 1 januari 2022 aangesteld als directeur van het nieuwe Kindcentrum De Binck, in de Haagse wijk Binckhorst. Deze wijk is zich volop aan het ontwikkelen tot een nieuw en dynamisch woon/werkgebied, op de grens van Voorburg-West en aan de rand van het Haagse centrum.

KC De Binck biedt in deze wijk een integraal onderwijs en opvangaanbod voor kinderen van 0 -13 jaar. Want of je nu naar de kinderopvang gaat, of naar school, ontwikkelen doe je de hele dag. Waarom zou je dan onderscheid maken tussen kinderopvang en onderwijs? Bij KC De Binck doen we dat dan ook niet, we doen het samen; het kindcentrum is ontstaan vanuit het samenwerkingsverband tussen Lucas Onderwijs en Vlietkinderen kinderopvang.

Mathijs Albers is per 1 januari 2022 begonnen met zich in te werken, met een dagdeel per week. Hij neemt in deze periode afscheid van zijn huidige job, als directeur bij OBS de Vogels in Oegstgeest. Per 1 februari 2022 start Mathijs full time als directeur van KC De Binck.
Binnenkort wordt de werving voor de overige teamleden uitgezet.

Mathijs Albers: “Ik kijk er enorm naar uit om te starten met deze baan. Het biedt zoveel mogelijkheden om leiding te mogen geven aan een kindcentrum waar de ontwikkeling van kinderen, samenwerken, onderzoeken en leren centraal staan en dat in een wijk in ontwikkeling.”

Als directeur van dit kindcentrum werkt Mathijs in dienst van beide organisaties. Van oorsprong een onderwijs man, maar met een brede belangstelling voor de ontwikkeling van kinderen in het algemeen. Dit helpt om zich ook de opvangcomponent van het kindcentrum eigen te maken.

Vanaf september 2022 opent de voorlopige locatie van Kindcentrum De Binck, gehuisvest aan de St. Barbaraweg 4, 2561 BT (het voormalige Leger des Heilsgebouw) wordt op dit moment verbouwd en aangepast op onderwijs/opvang. Deze voorlopige locatie wordt gebruikt door KC De Binck in afwachting van de nieuwbouw aan de Junostraat.

Is uw belangstelling gewekt? Neem dan gerust contact op voor informatie of aanmelden via dit mailadres: [email protected]  We zullen uw email zo snel mogelijk beantwoorden.