Een 'gevoelig' kerstconcert

9 December 2022, 08:55 uur
Lokaal
mainImage
Pixabay

Op zondagmiddag 18 december verzorgt het Dagorkest Vlietstreek, een onderdeel van Muziekvereniging St Caecilia Voorburg, een gevoelig Kerstconcert dat U in de juiste stemming zal brengen voor de naderende Kerstdagen.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 18 december van 14.30 tot ca 17.00 uur in Muziekcentrum Marcanto, Groene zoom 11 te Den Haag, in het sportpark nabij voetbalvereniging Wilhelmus.

Het kerstgevoel is voor iedereen een hele belevenis, zelfs in landen die met elkaar in oorlog zijn stoppen rond deze dagen de vijandelijkheden en wordt er terecht stilgestaan bij de geboorte van het Kerstkind. Het orkest heeft een paar hele mooie concertnummers voorbereid en natuurlijk zullen er ook de bekende kerstliedjes gezongen worden.

Daarnaast zal een deel van het kerstverhaal worden voorgedragen. De zaal is vanaf 14.00 uur open en de toegang is gratis. Aan het einde van het concert zal er een vrijwillige donatie worden gevraagd. Voor meer informatie zie de website https://www.stcaecilia.nl

Op 8 mei 2012 ging het Dagorkest Vlietstreek van start. Omdat er tegenwoordig veel mensen zijn die over vrije tijd beschikken, heeft St Caecilia deze muzikanten een gelegenheid willen bieden om hun hobby in verenigingsverband overdag te beoefenen. Het gaat in dit verband niet meer alleen om senioren, maar ook om mensen die, om welke reden dan ook, niet (meer) aan het arbeidsproces deelnemen. Het is wat wrang, maar wij profiteren soms van de situatie dat mensen hun baan verliezen. Dit houdt echter wel in dat ze soms ook weer snel zijn vertrokken!

Er werd gestart met 8 muzikanten en na enkele maanden groeide het orkest onder leiding van dirigent Ben Arends al uit naar een volwaardig harmonieorkest. Het heeft zijn plaats in Voorburg en omstreken verworven. Regelmatig vinden er dan ook optredens plaats, in de eerste plaats natuurlijk in diverse zorgcentra. Ook op braderies, markten en bij bepaalde feestelijke gelegenheden, laat het orkest van zich horen. Kerstconcerten behoren inmiddels eveneens tot de traditie.

“Inmiddels zijn er tientallen concerten verzorgd in onder andere verzorging- en verpleegtehuizen en doen wij mee op de jaarlijkse cultuurdag in Voorburg. Het repertoire bestaat uit zeer herkenbare muziek waar iedereen blij en vrolijk van wordt”, aldus Gerard Arends namens het Dagorkest Vlietstreek.