'Coffeeshop op de Maanweg tast onze veiligheid aan'

19 November 2022, 08:09 uur
Lokaal
mainImage
Voorburgs Dagblad
De toegang tot De Binckhorst vanuit Voorburg wordt door alle werkzaamheden steeds rommeliger. Met een coffeeshop op de Maanweg is volgens omwonenden de verwachting dat dit nog erger wordt.

Er komen nog altijd tientallen reacties binnen bij Voorburgs & Rijswijks Dagblad over de aanvraag voor een coffeeshop op de Maanweg dichtbij de woonwijken Voorburg- West, de Geestbrugweg en een kinderdagopvang.

"Recent sprak ik de eigenaren", meldt Lies. "Aardige vijftigers die lekker frietjes zelf maken en zelf schillen.Ze willen gewoon uitbreiden om wat meer centjes te verdienen.Whats in the name ,noem het voor mijn part friet in het groot .Ze willen daar blijven staan en kindjes kunnen daar dus ook een frietje halen .Wat een opgeblazen discussie .Ik geef deze mensen een grote gunfactor".

De meeste reacties zijn uiterst negatief. Tientaillen omwonenden voelen zich in hun veiligheid en woongenot aangetast als de coffeeshop er zou komen. Tevens vinden veel mensen dat drugsgebruik niet kan met een kinderdagopvang op steenworpafstand.

"Ik ben tegen de komst van een coffeeshop op de Maanweg", zegt Naima Dehri bijvoorbeeld. "Er wonen kinderen heel vlak in de buurt en er is ook een kinderopvang. De komst van een coffeeshop is een slecht idee".

"Ik vind de Maanweg geen goede locatie voor een coffeeshop. Zeker niet in de buurt van een kinderopvang. Bij de Maanweg zijn ook nieuwe woningen. Hier wonen veel kinderen. Ik vind dat een coffeeshop niet in de buurt moet komen waar veel kinderen wonen", aldus A. Zibouh