Wethouder Astrid van Eekelen bracht onlangs een bezoek aan het in februari geopende Chocoladehuis op de hoek van de Franse Kerkstraat en de Herenstraat in Voorburg. Zij wilde door middel van een bos bloemen de nieuwe ondernemer Jeroen Vergouw alle succes toewensen en welkom heten in het Huygenskwartier.
“Het is een prachtige zaak geworden”, reageert Astrid van Eekelen tegenover Voorburgs Dagblad. “Ik heb respect voor ondernemers die deze stap zetten. Het is een ambachtelijke aanwinst en straalt één en al trots uit. Tevens voel je het enthousiasme van deze bevlogen ondernemer. Kortom, het is voor de gemeente, en dan specifiek het winkelgebied van het Huygenskwartier, echt een aanvulling”.
“Het bezoek van de wethouder wordt bijzonder gewaardeerd”, vult Jeroen Vergouw aan. “Ik kende helemaal niemand in dit winkelgebied. Het is de afgelopen weken hard gegaan. Ik ben inmiddels volledig geaccepteerd en werk inmiddels ook met diverse ondernemers uit het gebied samen. Het Chocolahuis loopt vanaf de eerste dag enorm goed. Hier ben ik uiteraard trots op”.
Verantwoord
“Het is bij ons verantwoord snoepen”, vervolgt Jeroen Vergouw. “Je kunt alles los uitzoeken. Bij ons geldt niet ‘massa is de kassa’, maar exclusiviteit en genieten van het assortiment die we de klanten kunnen aanbieden. We spelen daarbij in op de verschillende behoeften als suiker- en glutenvrije chocolade. We werken uitsluiten met ‘callebout’, dus alles is fair trade. Tevens is er sprake van een samenwerking met verschillende chocolatiers”.
Kopje koffie
Opvallend is dat klanten aan een tafeltje ook een cappuccino of een kop koffie, uiteraard met een chocoladeplankje, kunnen drinken. “Dit is volgens de functie ‘Detailhandel ondersteunend’ toegestaan”, legt Astrid van Eekelen uit. “Dertig project van je zaak mag je inzetten om je verkoop te ondersteunen. In dit geval is het een kopje koffie drinken om de verkoop van de chocoladeproducten te ondersteunen. Alcohol is een ander verhaal. Dat is niet toegestaan”.
“Ik ben zeer tevreden met de regel van ondersteunende horeca”, zegt Jeroen Vergouw. “Voor ons is het belangrijk om van deze mogelijkheid gebruik te maken. We serveren geen lunch. Dat heeft niets met mijn hoofdactiviteit van chocolade te maken”.
“Mooi is ook dat je wilt samenwerken in de straat”, besluit Astrid van Eekelen. “Het is goed om de krachten te bundelen. Met de alsmaar groeiende Binckhorst hebben de ondernemers in dit gebied goud in handen”.