Voorburgs Dagblad | Borden bij Konstancin-Jeziornavijver worden vervangen
mainImage

Borden bij Konstancin-Jeziornavijver worden vervangen

Burgemeester Klaas Tigelaar hier op de foto met Natalie Zweekhorst van de Poolse ambassade en Johan Kunst. Dit was de laatste archieffoto van de samenwerking
8 september 2021, 15:10 uur
Lokaal

De Stichting Stedenbanden Leidschendam-Voorburg heeft het initiatief genomen om de borden bij de Konstancin-Jeziornavijver en bij de waterpomp in de stadstuin Rusthout te vervangen. Deze waren in de loop der tijd nogal beschadigd.

Voorafgaand aan het openingsconcert van het Huygens Festival op 10 september waar traditiegetrouw jonge Poolse musici zullen optreden, zullen de nieuwe borden onthuld worden door vertegenwoordigers van de Poolse ambassade en de gemeente Konstancin-Jeziorna.

Het gezelschap verzamelt in het Fletcher hotel en zal om 15.00 uur vanaf daar wandelen naar de stadstuin Rusthout, waar omstreeks 15.15 uur het bordje bevestigd zal worden op de waterpomp, destijds een geschenk van de werkgroep Konstancin-Jeziorna, dat verwijst naar de minerale bronnen in die stad. Vervolgens wordt verder gewandeld  naar de brug bij de Konstancin-Jeziornavijver, waar omstreeks 15.35 uur Poolse gasten het nieuwe bord zullen onthullen. Het bord bevat informatie over de vriendschapsbanden, die sinds 1991 bestaan tussen Konstancin-Jeziorna en onze gemeente. Tevens treft men afbeeldingen aan van beelden in onze gemeente van Dorota Buczkowska (Park Vreugd en Rust) en Marek Lukasik; dit laatste beeld  bevindt zich naast de Konstancin-Jeziornavijver en is een geschenk van het gemeentebestuur van Konstancin-Jeziorna aan onze gemeente.


Foto: Ap de Heus