Bijzonder (cultuur)project van Waaijer Projectrealisatie

6 February 2022, 10:15 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
De Voorburgse ontwikkelaar Rob Waaijer, aan het woord op een archieffoto tijdens het Vastgoed Debat, staat bekend om zijn bijzondere en innovatieve projecten.

Deze week maakte wethouder cultuur Titia Cnossen van Berkel de naam van het nieuwe cultuurhuis bekend dat wordt gerealiseerd in het hart van het Berkel Centrum West. Dit deed zij door bij de bouwplaats een vlag te hijsen van: Casa Cadanza. Het gaat hier om een bijzonder project van de Voorburgse ontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie. 

Casa Cadanza wordt een huis waar cultuur in de breedste zin van het woord beleefd gaat worden. Met twee filmzalen, een theaterzaal, cursusruimtes, horeca en uiteraard de bibliotheek wordt dit het culturele kloppende hart van de Gemeente Lansingerland. Casa Cadanza is een plek waar ontmoeting en verwondering centraal staan. Een plek waar je je thuis voelt en graag komt en bovenal een huis waar jouw nieuwsgierigheid gewekt wordt.

Casa verwijst naar het gebouw dat straks de culturele huiskamer van de Gemeente Lansingerland is. Cadanza is afgeleid van het woord Cadans, beweging. Alles danst en beweegt in het gebouw en ook daarbuiten, ook het water in de naastgelegen haven.

De eerste paal van Casa Cadanza wordt eind 2022 geslagen. De verwachting is dat eind 2024 / begin 2025 de rode loper voor alle bezoekers, vrienden en artiesten, uitgerold kan worden.

Case Cadanz is een mooie aanwinst voor het nieuwe centrumplan Berkel Centrum West. Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van het cultuurhuis, winkels en wonen, horeca, pleinen en terrassen aan het water.