Leerlingen van 'groep 8' van basisschool de Margriet had op vrijdagochtend 2 juli de primeur van het Kinderkooktheater “High Five” ontwikkeld door 'Stapfoods'
In het kooktheater hadden de kinderen voorlichting over waar onze voeding vandaan komt en gingen ze ook daadwerkelijk zelf aan de slag met de mooie gezonde ingrediënten uit de provincie Zuid-Holland. De kinderen maakten een Tropische groene smoothie, een frisse salade en een broodje ei. Het theater heeft als naam High five omdat we zoveel mogelijk doen met ingrediënten uit de schijf van vijf en willen daarmee de kinderen een high five geven dat ze gezond bezig zijn geweest in dit theater.
JOGG-regisseur Miriam Blom: ”Met koken en proeven verhogen kinderen hun voedselvaardigheden. Dit draagt bij aan behoud van gezond gewicht.”
Harrie Ozinga van het techniekmenu:” Koken past perfect in onze filosofie van ontdekkend leren. Wij hebben het Kinderkooktheater dan ook financieel ondersteund, zodat de benodigde middelen aanwezig zijn.”