Baby-boompjes Klein Plaspoelpolder in Leidschendam gered

2 March 2024, 09:52 uur
Lokaal
mainImage

Op woensdag 28 februari redt Meer Bomen Nu zaailingen (baby-boompjes) van het braakliggende terrein Klein Plaspoelpolder in Leidschendam. Wethouders Marcel Belt en Astrid van Eekelen helpen mee met het uitscheppen van de boompjes.

Door deze actie kunnen overdadige zaailingen die anders verloren zouden gaan, een nieuwe plek krijgen, bijvoorbeeld in uw achtertuin, en uitgroeien tot een volwassen boom.

Meer Bomen Nu, de gemeente Leidschendam-Voorburg en Project Klein Plaspoelpolder bundelen hun krachten om zaailingen te redden, en doen een beroep op iedereen om mee te helpen. Meer Bomen Nu is een nationale campagne die tot doel heeft jonge boompjes en struiken te verplaatsen van kansarme naar kansrijke locaties. Overal groeien zaailingen op plaatsen waar ze weinig overlevingskans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij paden. Dit geldt ook voor Leidschendam-Voorburg. Door gezamenlijk actie te ondernemen, kunnen we op deze dag honderden boompjes en struiken een tweede kans geven.


Deze actie van Meer Bomen Nu draagt bij aan het verder vergroenen van onze gemeente. Inwoners kunnen zaailingen van de bouwlocatie Klein Plaspoelpolder oogsten en een nieuw plekje geven in hun tuin waar ze uit kunnen groeien tot volwassen bomen. Dat is goed voor de biodiversiteit, klimaatadaptatie en ziet er fraai uit. Wij dragen deze actie dus een warm hart toe”