Voorburgs Dagblad | Actie voor ouderen: 100 gratis Surinaamse maaltijden…
mainImage

Actie voor ouderen: 100 gratis Surinaamse maaltijden…

De betrokken inwoner Ramon Jaikaran uit het Huygenskwartier toont zijn respect aan Ray Harnam, mede -eigenaar van Surinaamse restaurant JJ’s Kitchen.
22 februari 2021, 12:24 uur
Lokaal

Juist in een tijd waar horecaondernemers veelvuldig (terecht) aangeven het moeilijk te hebben en oproepen doen om vooral bij hen te komen afhalen, zijn er de bekende uitzonderingen.

In samenwerking met JJ’s Kitchen en Voorburgs Dagblad gaat er in Leidschendam- Voorburg een ludieke culinaire actie plaatsvinden voor zelfstandig wonende ouderen. De eigenaren van het Surinaamse restaurant JJ’s Kitchen, Mashar Gokoel (32) en Ray Harnam (31), willen graag iets terugdoen voor de lokale gemeenschap door voor de ouderen in totaal honderd gratis maaltijden uit de Surinaamse keuken beschikbaar te stellen.

Respect

“Ons respect voor zelfstandig wonende ouderen is groot”, aldus Mashar en Ray. “We weten dat ze door alle Corona-beperkingen moeilijke en soms ook eenzame tijden doormaken. Door middel van zo’n maaltijd willen we hen een steuntje in de rug geven. Dit past ook bij onze cultuur, waar het familiegevoel hoog in het vaandel staat”.

Familiebedrijf 

Het familiebedrijf uit de Voorburgse Ter Cappellenstraat, waar moeder en tante van het tweetal in de keuken de gerechten maken, heeft veel respect voor ouderen. “Zij zijn een voorbeeld voor ons”, zeggen Mashar en Ray. “We hebben tenslotte veel aan hen te danken. Dat mogen we nimmer vergeten. We denken best nog wel eens terug aan vroeger. We zijn echte Voorburgers en werden op het Sint Maartenscollege de beste vrienden. Thuis stond onze familie in Voorburg-Noord altijd voor ons klaar. Dat gevoel willen we nu ook met de ouderen vasthouden. Juist in deze tijd”.

Actie

“Ik vind het een geweldige actie”, reageert de betrokken inwoner Ramon Jaikaran uit het Huygenskwartier. “Zomaar even honderd maaltijd weggeven aan onze senioren. Het is nogal wat. Ik ken Mashar en Ray als betrokken en gedreven lokale ondernemers. Ik ga hen met deze actie voor ouderen de helpende hand bieden waar mogelijk”.

Medewerking

De actie van JJ’s Kitchen is een bijzondere geste waar ook Voorburgs Dagblad als mediapartner graag zijn medewerking aan verleent. U kunt  een mail sturen naar redactie@voorburgsdagblad.nl welke oudere uit de wijk uit Leidschendam- Voorburg u denkt een plezier te doen met een gratis maaltijd uit de Surinaamse keuken van JJ’s kitchen. Ouderen kunnen uiteraard ook zelf mailen.

(Graag een telefoonnummer en adres er bij vermelden). Uw bericht wordt dan doorgespeeld aan Mashar en Ray, waarna zij contact met u of de oudere opnemen om de maaltijd persoonlijk te bezorgen. U kunt JJ’s Kitchen ook bellen via het nummer 070-8877696. De gerechten zijn te vinden op www.jjskitchen.nl

(Het gaat om één maaltijd per inwoner uit Leidschendam-Voorburg van boven de zestig jaar).


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad