Achtergronden over nieuwe Ombudsman Leidschendam-Voorburg

11 June 2024, 06:59 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
Carina van Eck in de raadszaal.

Carina van Eck is de nieuwe Gemeentelijke ombudsman voor gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Op 4 juni werd zij unaniem benoemd.

Zij voelt zich verheugd en vereerd met haar benoeming: “De gemeente doet veel belangrijke en complexe zaken, die direct impact hebben op het leven van inwoners. Denk bijvoorbeeld aan leefbaarheid, bereikbaarheid, bestaanszekerheid, of vergunningen. Veel gaat goed, kijkend naar de veelheid en de complexiteit van dat werk. Maar als het misgaat, heeft het ook direct veel impact in het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat mensen terecht kunnen bij de gemeente met klachten. En als ze daar niet uitkomen, dat ze terechtkunnen bij de onafhankelijke ombudsman.”

Gezamenlijk belang
“Volgens mij staan we samen met z’n allen voor hetzelfde: het belang van de inwoners, en een goede dienstverlening. Daarom ben ik ook blij veel mensen te hebben gesproken, zoals de burgemeester, fractievoorzitters, raadslieden. Dat geeft vertrouwen voor een prettige samenwerking. Als je elkaar kent en weet te vinden, maakt dat een constructief gesprek mogelijk, óók als er moeilijkere gesprekken te voeren zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking en het voortzetten van de dialoog.”

Maandelijks inloopspreekuur
Elke eerste donderdag van de maand van 12:30 tot 15:00 uur is het inloopspreekuur van de Gemeentelijke (Jeugd)ombudsman in het Servicecentrum in Leidschendam. 

Wekelijks houdt de (Jeugd)Ombudsman ook een telefonisch spreekuur.
Maak een afspraak via 070 75 28 200 of per e-mail via [email protected]. Meer informatie vindt u op:
www.ombudsmandenhaag.nl en www.jeugdombudsmandenhaag.nl.