Willeke brengt Wij houden van Oranje uit als Nederland WK wint

9 December 2022, 08:50 uur
Landelijk
mainImage
ANP
Willeke Alberti.

Willeke Alberti gaat het lied Wij houden van Oranje uitbrengen als Nederland het omstreden WK voetbal in Qatar wint. Dat heeft de 77-jarige zangeres gezegd in het programma Goeiedag Haandrikman! op NPO Radio 5. Zij gaat het nummer dan opnemen met "een heleboel collega's", voegde ze daaraan toe.

Alberti is een van de zangers die vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA staat voor het Huis van Oranje, het fanevent waar mensen naar de wedstrijden van Oranje kunnen kijken. Het lied Wij houden van Oranje, dat André Hazes in 1988 uitbracht, was oorspronkelijk geschreven voor Alberti. Maar omdat haar toenmalige man, Søren Lerby, speelde bij het Deense elftal, liet zij de kans toch schieten. "Niemand laat immers zijn eigen kind of man alleen", aldus Alberti.

De zangeres heeft geen spijt van deze keuze, "ik geloof niet dat iemand in de wereld het beter had kunnen zingen dan André". Maar zij belooft wel een nieuwe versie op te nemen als Nederland nu in Qatar wereldkampioen zou worden: "Het is een fantastisch lied, maar dat ga ik natuurlijk niet alleen doen." Zij lijkt te suggereren dat artiesten die ook in de Johan Cruijff ArenA optreden mee gaan doen, zoals Mart Hoogkamer, Emma Heesters en Diggy Dex. Met de rapper zingt Alberti tijdens het Huis van Oranje ook haar hit Samen zijn.

Mocht Oranje winnen, dan kan Alberti veel optredens aan, voegt ze aan haar belofte toe: "Ik heb eigenlijk de hele komende maand al vrijgehouden."


Door: ANP