Voorburgs Dagblad | Weer minder dan 6000 nieuwe coronagevallen
mainImage

Weer minder dan 6000 nieuwe coronagevallen

21 januari 2021, 15:23 uur
Landelijk

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 5857 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het is de zesde dag op rij dat dit aantal onder de 6000 uitkomt.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 37.500 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 5359 per etmaal. Het aantal van donderdag ligt daar iets boven.

De grote lijn van het aantal vastgestelde besmettingen gaat nog steeds omlaag. Vorige week donderdag kwamen er ruim 6500 positieve tests bij en de donderdag daarvoor bijna 9700. Afgelopen dinsdag meldde het RIVM iets meer dan 4300 nieuwe gevallen, het laagste aantal sinds 1 december.

Amsterdam telde afgelopen etmaal 252 positieve tests en in Rotterdam werd het coronavirus aangetroffen bij 216 inwoners. Verder werden 136 besmettingen vastgesteld in Den Haag, 102 in Eindhoven en 91 in Tilburg. In de gemeente Utrecht hoorden 82 mensen dat ze het virus hebben opgelopen. Op Schiermonnikoog werd ook iemand positief getest, het tweede geval binnen een week en in totaal de negende op het eiland. Schiermonnikoog heeft de minste coronagevallen van het land.

Het aantal sterfgevallen steeg met 91, tegen 87 op woensdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven en geregistreerd. Onder de 91 sterfgevallen zijn vier mensen in Enschede, drie in Den Haag en drie in Haarlem. Ook in het Brabantse Halderberge, het Groningse Oldambt en de gemeente Midden-Drenthe kwamen er drie sterfgevallen bij. Ameland, Rozendaal, Vlieland en Schiermonnikoog zijn de enige gemeenten waar voor zover bekend niemand is overleden aan het coronavirus.

Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus vastgesteld bij bijna 933.000 Nederlanders. Van meer dan 13.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen vrijwel zeker hoger. Begin februari kan de miljoenste Nederlander positief testen.


Door: ANP | Foto: ANP