VVD dreigt met kort geding om schrappen zendtijd na WK-wedstrijd

24 November 2022, 20:54 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De VVD overweegt een kort geding tegen de NPO omdat de publieke omroep zendtijd van de politieke partij vlak na de WK-wedstrijd Nederland-Qatar heeft geschrapt. Dat bevestigt de partij na berichtgeving van RTL Nieuws. De liberalen voelen zich "in het gezicht gespuugd" omdat de publieke omroep "kiest voor het grootkapitaal" dat bereid is veel te betalen voor deze fel begeerde reclamezendtijd.

De grootste regeringspartij vond het enorme "mazzel" dat ze zendtijd kreeg vlak na de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Qatar komende dinsdag. Tot anderhalve week geleden, toen de VVD in een e-mail van de NPO hoorde dat de zendtijd is verplaatst naar een vroeger tijdstip, voor de wedstrijd.

Dat mag ook helemaal niet, zegt een woordvoerder van de liberalen. "Wij hebben anderhalf jaar geleden dit slot al toegewezen gekregen door een notaris." Het verweer van de NPO tegenover RTL Nieuws dat de wedstrijd dan misschien nog gaande is, vindt de partij onterecht. De wedstrijd van Oranje begint om 16.00 uur en de zendtijd is om iets voor 18.00 uur. Dan is het WK-duel tegen Qatar als het goed is al voorbij, denkt de VVD.

De echte reden is volgens de liberalen dat de NPO dure reclames wil verkopen rond deze veelbekeken wedstrijd. De VVD dreigt daarom met juridische stappen. De NPO heeft tot vrijdag de tijd om de zendtijd op het zelfde tijdstip te houden. Gebeurt dat niet, dan overweegt de politieke partij een gang naar de rechter.


Door: ANP