Vermoedelijke schutter Peter R. de Vries pas dag moord ingehuurd

25 May 2023, 11:53 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Delano G., de vermoedelijke moordenaar van misdaadverslaggever Peter R. de Vries is pas op het allerlaatste moment, een paar uur voor de liquidatie, ingeschakeld. Dat gebeurde nadat verdachte Konrad W. de moordklus in de ochtend van 6 juli 2021 weigerde.

Dat blijkt volgens bronnen dichtbij het politieonderzoek uit nieuwe, ontsleutelde telefoonberichten, meldt EenVandaag. Konrad W. werd in september 2022 in Polen aangehouden. Het Openbaar Ministerie ziet volop bewijs voor de betrokkenheid van deze W. bij de moord op Peter R. de Vries.

Uit nieuwe, ontsleutelde berichten uit deze telefoon blijkt volgens de recherche dat W. de moord aanvankelijk zou uitvoeren. Al op 5 juli 2021 werden er door hem en chauffeur Kamil E. voorbereidingen getroffen en wapens geregeld. Dat blijkt volgens de bronnen ook uit verkeersgegevens die door de politie zijn geanalyseerd. De Vries was die maandag echter niet aanwezig in de RTL Boulevard-studio.

De volgende ochtend, dinsdag 6 juli, trekt W. zich terug als huurmoordenaar, zo is te lezen in de berichten die hij stuurt aan moordmakelaar Krystian M. Om 11.38 uur belt M. vervolgens met Delano G., vermoedelijk met de vraag of hij bereid is de moord op Peter R. de Vries uit te voeren. Vijf minuten later meldt deze moordmakelaar aan Konrad W. dat hij iemand anders heeft gevonden voor de liquidatie.


Door: ANP