Voorburgs Dagblad | Stena Line: weinig impact inreisverbod Verenigd Koninkrijk
mainImage

Stena Line: weinig impact inreisverbod Verenigd Koninkrijk

20 januari 2021, 19:28 uur
Landelijk

Veerbootmaatschappij Stena Line verwacht weinig impact van het verbod voor ferry's om passagiers uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland te brengen. Het aantal passagiers op de veerdiensten van en naar die coronabrandhaard was namelijk al heel laag, stelt een woordvoerder.

Vanaf zaterdag geldt het verbod voor ferrypassagiers. Vrachtwagenchauffeurs mogen nog wel heen en weer reizen voor goederenvervoer, maar moeten wel een negatieve coronasneltest kunnen overleggen.

"Het aantal passagiers was de afgelopen maanden al marginaal", aldus een woordvoerder, die het over slechts tientallen passagiers per keer had. Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica vervoert de maatschappij tussen Hoek van Holland en Harwich zowel passagiers als vrachtwagenchauffeurs. Voor de coronapandemie boden deze schepen aan 1200 'voetpassagiers' ruimte, maar nu reizen er per vaart hooguit enkele tientallen normale reizigers met deze schepen.

Logistiek dienstverlener DFDS, die tussen IJmuiden en Newcastle ook een veerdienst heeft voor passagiers, wacht nog op verdere informatie over de nieuwe reisbeperkingen. Het is voor de maatschappij nog moeilijk om de impact in te schatten, aldus een woordvoerster.


Door: ANP | Foto: ANP