Voorburgs Dagblad | Koninklijke familie gaat zelf ook feesten bij The Streamers
mainImage

Koninklijke familie gaat zelf ook feesten bij The Streamers

16 april 2021, 18:52 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

De koninklijke familie zal op Koningsdag zelf meekijken naar de band The Streamers, die ter ere van de verjaardag van de koning een concert geeft die dag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vieren de verjaardag van de koning eerder op de dag in Eindhoven.

Ze zullen in ieder geval aanwezig zijn bij de repetities voor het concert dat 's avonds zal worden gestreamd vanaf het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Of Willem-Alexander, die op 27 april 54 jaar wordt, en zijn gezin 's avonds daar dan ook bij zijn, is nog niet bekend. "Ze komen overdag bij de repetities sowieso kijken. Het hele gezin is erbij", zegt de The Streamers-oprichter en evenementenorganisator Machiel Hofman van Tribe Company tegen het ANP. Dat past nog naast het bezoek aan Eindhoven in de agenda.

Het is het tweede concert van 'de grootste band uit de Nederlandse popgeschiedenis', zoals The Streamers zichzelf omschrijft. De band is in coronatijd opgericht door Guus Meeuwis en Kraantje Pappie. Andere bandleden zijn onder meer Miss Montreal, Typhoon, Maan en Paul de Munnik. De groep werd vorige maand opgericht nu liveoptredens in coronatijd er voorlopig niet inzitten. De eerste gratis show vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De belangstelling voor het optreden was groot: ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen keken mee.

Met hun tweede concert heeft de band een primeur te pakken. Nooit eerder vond er zo'n groot popconcert plaats bij het werkpaleis van de koning. De groep strijkt neer op het plein bij de Koninklijke Stallen voor een verjaardagsconcert voor de koning. Net zoals voor de eerste show op 20 maart zijn de kaarten voor het livestreamconcert weer gratis en te bestellen via de website van The Streamers, waar ook onder anderen VanVelzen, Thomas Acda, Suzan & Freek en Nick & Simon bij horen. Fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in de 'fooienpot'.

Speciaal voor de jarige koning doen The Streamers een 'Koningsdagblok'. Wat dat precies inhoudt, is nog een verrassing. Verzoekjes van Willem-Alexander zijn wel van harte welkom. "We kunnen tegen het koninklijke gezin natuurlijk geen 'nee' zeggen", zegt Hofman lachend. "Maar we hebben nog niets binnengekregen."


Foto: ANP