Kans op terugkeer Vandaag Inside na de zomer

1 May 2022, 21:01 uur
Landelijk
mainImage
Römer, Van der Gijp, De Mol en Derksen

Er is zeker nog geen definitief einde gekomen aan het cafépraatprogramma Vandaag Inside van Talpa. Bronnen binnen dit tv-bedrijf van John de Mol zeggen dat er slechts wordt aangestuurd op een lange stille zomer. Voorwaarde voor een rentree is wel dat het Openbaar Ministerie geen grond vindt om Derksen aan te klagen vanwege seksueel overschrijdend gedrag tijdens een stapavond met een collega-voetballer van Veendam naar schatting vijftig jaar terug.

De redactie van Veronica Inside zou verder met ingang van het nieuwe seizoen niet meer onder verantwoordelijkheid vallen van Talpa-directeur Paul Römer, met wie Derksen en Van der Gijp trouwens al vóór ‘de kaarsrel’ niet meer door één deur konden. Bekend is dat Derksen tijdens vergaderingen onophoudelijk de draak stak met Römer en ook niet schroomde om hem in de wandelgangen ‘’een lul’’ te vinden. Derksen zou alleen nog maar samen willen werken met John de Mol, de eigenaar van Talpa.

Van der Gijp en Boskamp blijven zeggen dat Derksen het 50 jaar oude verhaal over twee dronken vrouwen en de kaars heeft verzonnen. Al veel eerder. Het wordt namelijk al jaren in beperkte voetbalkingen in allerlei variaties verteld. Om één van de versies zou zelfs minister Kaag hebben kunnen lachen, vertelde Van der Gijp. Dat Derksen volhoudt dat het wel is gebeurd, heeft volgens Van der Gijp te maken met het feit dat Derksen het verdomt om te buigen voor de wokecultuur.

De jonge doelman van Veendam destijds, die op inmiddels 67-jarige leeftijd tot zijn schrik bij de affaire betrokken raakte omdat hij volgens Derksen aanwezig was bij de uit de hand gelopen stapavond, zegt zich niets van het voorval te kunnen herinneren. Ook niet dat het heeft plaats gevonden. Laat staan dat er dronken vrouwen en een kaars in het spel zijn geweest.