Fortuyn-serie en gayfilm El Houb bekroond met Zilveren Krulstaart

25 March 2023, 18:35 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De Zilveren Krulstaarten, de prijzen voor de beste Nederlandse film- en televisiescenario's van het jaar, zijn zaterdag uitgereikt aan de serie Het Jaar van Fortuyn en de lhbti-film El Houb. De uitreiking vond plaats in Amsterdam en werd georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.

De NPO-serie Het Jaar van Fortuyn reconstrueerde de periode voorafgaand aan de moord op LPF-politicus Pim Fortuyn in mei 2002. De onderscheiding ging naar scenaristen Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht. De serie won al meerdere prijzen, waaronder een Gouden Kalf voor hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger.

De prijs voor El Houb ging naar scenaristen Shariff Nasr en Philip Delmaar. In de film speelt acteur Fahd Larhzaoui een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. El Houb was afgelopen jaar op filmfestivals over de hele wereld te zien.

De award voor het beste scenario voor een korte film ging naar Casper van Woudenberg die afgelopen jaar afstudeerde aan de Filmacademie. Zijn korte film A Capella In D Mineur gaat over vier ouders die bespreken of hun kinderen mogen beginnen met seks.

 


Door: ANP