Voorburgs Dagblad | Coronagemiddelde daalt verder, ruim 1700 positieve tests
mainImage

Coronagemiddelde daalt verder, ruim 1700 positieve tests

24 september 2021, 15:26 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn iets meer dan 1700 positieve coronatests geregistreerd. Daardoor daalt het gemiddelde voor de veertiende dag op rij.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg afgelopen dag 1718 meldingen dat het coronavirus was vastgesteld. Precies een week geleden waren er ruim 2100 positieve tests en de vrijdag daarvoor bijna 2700.

In de afgelopen zeven dagen noteerde het RIVM 12.165 positieve tests, gemiddeld 1738 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 7 juli, tachtig dagen geleden.

Het aantal sterfgevallen steeg met drie. Dat wil niet zeggen dat ze afgelopen dag zijn overleden, het duurt soms even voor het overlijden van een coronapatiënt wordt geregistreerd. Dat is aanzienlijk minder dan vorige week vrijdag, toen het RIVM meldde dat tien coronapatiënten waren overleden. In de afgelopen zeven dagen heeft het RIVM veertig sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld bijna zes per dag.

Eind februari vorig jaar werd het coronavirus voor het eerst vastgesteld in Nederland, bij een inwoner van het Brabantse Loon op Zand. Inmiddels staat de teller op 1.993.309 positieve tests. Begin volgende week wordt waarschijnlijk voor de 2 miljoenste keer een besmetting vastgesteld.


Door: ANP | Foto: Envato