Binnenstebuiten boxershorts, opvoedapp: 1 april!

1 April 2022, 14:01 uur
Landelijk
mainImage
Pixabay

Binnenstebuiten boxershorts, een coronazelftest die ook aangeeft of mensen na een avondje stappen weer veilig kunnen rijden, verwarmd zwemwater in recreatiegebieden en voor 81 miljoen euro aan bitcoins gevonden in vrachtwagens. Ook vrijdag was het weer raak en regende het her en der (vermoedelijke) 1 aprilgrappen.

Zo beweert de HEMA een nieuw item in het assortiment te hebben: binnenstebuiten boxershorts. "Want waarom zou je een onderbroek maar één dag dragen, als het ook twee dagen kan?", aldus de winkelketen op Twitter.

Of wat te denken van een nieuwe coronazelftest die Jongerenorganisatie TeamAlert in een persbericht beweert te hebben ontwikkeld, die ook meet of iemand na het gebruik van alcohol of drugs mag rijden na een avondje stappen of een lange festivaldag. Doorklikken op een bijgestuurd linkje leert echter dat het hier, zoals de omschrijving al deed vermoeden, echt om een 1 aprilgrap gaat: "Wilde jij de allernieuwste all-in-one zelftest bestellen, waarmee je kan checken of je nog mag rijden na een avondje stappen?", zo staat op de site, onder de uitroep: 1 april! "Deze zelftest bestaat niet! We wish..."

Leisurelands, dat vorig jaar ook al een 1 aprilgrap uithaalde, lijkt het vrijdag opnieuw te proberen. De recreatieparkenbeheerder meldt middels een persbericht dat bezoekers over enkele maanden het hele jaar door kunnen genieten van lekker warm zwemwater op het Heerderstrand. "In de komende jaren volgt de rest." Op het Heerderstrand zouden zonnecarports worden geplaatst om duurzame energie op te wekken. "De overtollige energie wordt vervolgens gebruikt om het zwemwater te verwarmen", stelt Leisurelands.

NedCargo doet ook een duit in het zakje. Het transportbedrijf beweert dat de douane donderdag bij een routinecontrole in Waddinxveen in een vrachtwagen van Nedcargo een grote hoeveelheid bitcoins heeft aangetroffen, met een straatwaarde van 81 miljoen euro. De bitcoins zouden verstopt hebben gezeten in dertig sporttassen die vervoerd werden in een vrachtwagen met chips en mayonaise.

Verder stelt het Liftinstituut met een nieuwe norm te komen voor liftmuziek, aangezien verkeerde muziek in de lift zou kunnen leiden tot verkeerde beslissingen bij een liftopsluiting. "Op zich is liftmuziek voor veel passagiers al een bron van irritatie. Nu blijkt uit onderzoek ook nog eens dat mensen bij een bepaald tempo en type muziek tot grensoverschrijdende bevrijdingsacties overgaan", aldus het Liftinstituut. Zo zou liftmuziek nooit boven de 120 beats per minute mogen komen, maar zijn muziekstukken in mineur eveneens uit den boze. Ook mogen tracks slechts één keer per 24 uur worden afgespeeld, zo zou in de nieuwe norm staan.

Ondertussen belooft Digital Agency Mediatastisch een innovatieve app, die de opvoeding van kinderen zou automatiseren. "Door middel van slimme AI technologie neemt de app terugkerende, opvoedkundige taken over van de ouders", zo wordt beweerd.


Door: ANP