Alles wat je wilde weten over occasion kopen of leasen

14 May 2024, 16:34 uur
Landelijk
mainImage
PR

Wil je een auto kopen? Dan is het slim om te kijken naar occasion modellen. Deze zijn namelijk goedkoper dan wanneer je een geheel nieuwe wagen zou aanschaffen. Zo kost een Audi Q5 Occasion duizenden euro's minder dan de nieuwprijs. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je naar een betrouwbare dealer gaat die gespecialiseerd is in occasions. Zo weet je namelijk zeker dat het voertuig een uitgebreide controle heeft gehad en dus eigenlijk weer zo goed als nieuw is. Meer weten over occasion auto's? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je waar je zoal op kunt letten als je naar een occasion dealer gaat!
 
Waarom occasion een goede keuze is
Het eerste voordeel van een occasion auto noemde we net al: het is vele malen goedkoper dan een volledig nieuw voertuig. Het aanbod occasions bij een gespecialiseerde dealer zoals DAS Import is inmiddels zo groot dat de keuze eigenlijk echt reuze is. Je kunt soms zelfs modellen occasion aanschaffen die op dit moment ook nieuw te koop zijn, alleen zijn ze occasion dus vele malen goedkoper. Dit komt doordat de occasion auto strikt genomen niet nieuw meer is, en de kop er dus als het ware af is. Hierdoor kan de prijs flink omlaag bijgesteld worden, ook al is er nauwelijks nog in gereden. Verder heb je bij een occasion auto een kortere levertijd en kan het voertuig veel sneller rijklaar worden gemaakt.
 
Occasion auto uit Duitsland
Het aanbod occasion auto's binnen Nederland wordt vaak aangevuld met wagens die uit Duitsland worden geïmporteerd. Sterker nog, Duitsland is het populairste land voor het importeren van (occasion) auto’s. Waarom? Duitsland is van oudsher echt een autoland en er worden hier dan ook veel auto's geproduceerd en verkocht. Vrijwel ieder merk, model en type kun je makkelijk krijgen in Duitsland. Daarnaast worden Duitse auto's over het algemeen uitstekend onderhouden, waardoor deze voertuigen als occasion nog een prima tweede leven aankunnen. Ook zijn de prijzen voor auto's in Duitsland lager dan in Nederland, dus profiteer je dubbel van een scherpe prijs als je besluit om een Duitse auto occasion te kopen!
 
Occasion lease? Ook dat kan!
Wil je geen occasion auto kopen, maar wel leasen? Ook dat is gewoon mogelijk! Er zijn verschillende soorten lease mogelijk. Deze zullen we hieronder bespreken.
 
Financial lease
Een financial lease is vooral bedoeld voor ondernemers en bedrijven, maar in sommige gevallen kun je hier als particulier ook gebruik van maken. Je mag direct in de auto rijden en betaalt iedere maand een bepaald bedrag. Je wordt aan het einde van het leasecontract de eigenaar van de auto. Je bent bij financial lease zelf verantwoordelijk voor kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud en de verzekeringen.
 
Private lease
Bij private lease maak je ook direct gebruik van de occasion auto, maar je bent en wordt niet de eigenaar ervan (in tegenstelling tot financial lease). Ook hier betaal je weer iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij en de kosten zijn dekkend voor onder andere de verzekeringen, het onderhoud, eventuele reparaties en pechhulp.
 
Wil je weten welke occasion leaseconstructie het best bij jouw persoonlijke of zakelijke situatie past? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met jouw occasion dealer. Vaak hebben zij namelijk samenwerkingen met leasemaatschappijen en kunnen ze je dus van een goed advies voorzien.