Voorburgs Dagblad | Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt?

Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Leidschendam-Voorburg herbergt duizenden dertigers en veertigers die naast hun gezin ook met hun loopbaan bezig zijn. Veel van hen nemen daarin de juiste beslissing, anderen schatten zichzelf helemaal verkeerd in. Dit onderwerp hoor je vaak terug langs de lijn in het weekeinde op de sportvelden. Het is daarom opvallend dat dit onderwerp momenteel actueel is in de landelijke politiek.

De Tweede Kamer wil dan ook een algemene periodieke keuring (apk) voor werkenden, een zogenoemde werk-apk. Het gaat erom inzicht te krijgen in je waarde op de arbeidsmarkt. Bij zo'n apk kan bijvoorbeeld worden vastgesteld wat er nodig is voor de volgende carrièrestap.

De Kamer roept het kabinet op zo'n werk-apk mee te nemen bij de uitwerking van haar plannen voor een leven lang leren. Het kabinet wil bereiken dat werkenden productief en gezond kunnen blijven werken tot aan hun pensioen.

Regeringspartijen VVD en D66 wijzen op de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt. Die vragen om regelmatig inzicht in kennis, vaardigheden en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, aldus VVD'er Dennis Wiersma en D66-collega Antje Diertens.

Volgens hen is inzicht in je ,,arbeidsmarktwaarde'' in toenemende mate voor iedereen van belang. Zij wijzen erop dat het kabinet al experimenteert met een ontwikkeladvies voor 45-plussers.

Bron: ANP

Door Bart Bakker

Stockfoto


Foto: Digitaal Dagblad