Voorburgs Dagblad | 'Serviceniveau van Avalex gaat omhoog'

'Serviceniveau van Avalex gaat omhoog'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hoofd Projecten & Innovatie Huib van Herrewegen ((a.i.) Avalex) ondertekende onlangs het contract met ARS T&TT, de leverancier van software die voorstellen doet voor optimale routes. Voor verzamelcontainers meten zogenaamde vulgraadsensoren hoe vol een container is.

Deze sensoren worden binnenkort in de 3.500 containers geplaatst. De voorspellende vulgraad van de sensoren  in combinatie met de nieuwe software, moet ervoor zorgen dat de kans dat containers op tijd geleegd worden verder wordt vergroot. In 2018/2019 zullen alle containers via deze wijze worden geledigd.

Meer service voor de inwoners Avalex-gebied
De website van het afvalbedrijf meldt hierover: ,,Avalex kan met deze software op afstand alle containers in het Avalex-gebied monitoren. De vulgraadsensor meet op vaste momenten hoeveel afval er in een container zit. De sensor geeft deze meetresultaten door aan de software. De software kan door middel van slimme formules voorspellen wanneer een container over gaat lopen en deze op tijd opnemen in een route. Het resultaat: de kans dat containers overvol raken wordt sterk verkleind wat voor minder vuilniszakken naast de container zorgt. Hierdoor moet het serviceniveau van Avalex omhoog gaan en is de verwachting dat klachten af zullen nemen''.

Bron: Avalex

 

 


Foto: Digitaal Dagblad