Voorburgs Dagblad | Serieus signaal vanuit Damcentrum (!)

Serieus signaal vanuit Damcentrum (!)

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het betoog van ondernemer Mark Baars duidelijk dat de plannen van de VVD voor een extra oeververbinding nog altijd actueel blijven. Sterker nog, het signaal vanuit het hart van het Damcentrum moet zeer serieus worden genomen. Het winkelgebied snakt naar een oplossing. De onvrede van veel winkeliers en bewoners is dan ook groot. Ze voelen zich in de steek gelaten.

Van alle verkiezingsprogramma's bleken vooral de VVD en het CDA naar oplossingen te willen zoeken. Dan gaat het onder andere over de extra oeververbinding. Gemeentebelangen dacht er anders over, omdat diverse rapporten volgens hen aantoonden dat het niet haalbaar zou zijn.

GroenLinks wethouder Floor Kist zei in een debat dat de inwoners van Klein Plaspoelpolder geen extra brug zouden willen. Dat is dus een feitelijke onjuistheid, want veel bewoners willen dat wel. Het zijn dan ook bijzondere uitspraken. Toch leert het betoog van een ondernemer als Mark Baars en de dagelijkse realiteit dat er een coalitie moet komen die het Damcentrum hoog op de lijst heeft staan en daadwerkelijk met oplossingen gaat komen. Als het nodig is, dan moet die brug er gewoon komen. Hebben de mensen die de rapporten hebben geschreven zelf wel eens iedere dag door dit winkelgebied gewandeld...?  The Mall of The Netherlands streeft naar 14 miljoen bezoekers per jaar. De Sijtwende-tunnel staat nu al vaak vast, dus dat wordt dan voorr velen de afslag naar het Damcentrum....

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad