Voorburgs Dagblad | Het jaar van Marcel Commers : ‘Hectisch én plezier’

Het jaar van Marcel Commers : ‘Hectisch én plezier’

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Marcel Commers heeft met Beltona Sportswear een bijzonder jaar achter de rug. De bekende Voorburgse ondernemer leerde niet alleen de Nederlandse markt van dichtbij kennen, maar bleek over de grens met zijn bedrijf succesvol. Tevens is Marcel Commers bestuurslid ‘Technische Zaken’ bij Wilhelmus.

,,We zijn nog altijd bezig om intern verder te professionaliseren’’, start Marcel Commers over Beltona. ,,In verband met de pensioengerechtigde leeftijd van een collega vinden er ook veranderingen in het management plaats. 2019 wordt daarom een jaar met tal van aansprekende uitdagingen’’.

Kansen

Dit geldt ook voor de branche waarin Beltona Sportwear in actief is. ,,Er liggen grote kansen in landen als Roemenie, Tsjechië en België’’, vertelt Marcel Commers.  ,,We zijn inmiddels kledingleverancier van Lokeren en in de eredivisie van Emmen. Aangezien het in Nederland echt een vechtmarkt is geworden, richten we onze pijlen ook op het buitenland. Ik vind het jammer wel jammer dat de markt in Nederland zo aan het veranderen is. Er is nauwelijks sprake van loyaliteit. Dit komt mede door de vele wisselingen binnen clubbesturen. Het moet altijd om de prijs gaan. We hebben het meegemaakt dat bij een aanbesteding voor nieuwe kleding maar liefst zeventien partijen worden uitgenodigd….’’

Niveau

Beltona zal er alles aan doen om het hoge- en kwaliteitsniveau te handhaven’’, vervolgt Marcel Commers. ,,Hier staan we om bekend. Dit zal daarom niet veranderen. Sterker nog, ook hierin worden stappen gemaakt. We doen er alles aan om onze relaties, binnen het redelijke uiteraard, tegemoet te komen. De kledinglijnen stralen iets moois uit, onze back-office is goed en we zijn in alle opzichten tot veel in staat. Dat is ook de reden dat naast sportverenigingen maatschappelijke instellingen, scholen, kinderdagopvangorganisaties en bedrijven tot ons vaste klantenbestand horen. De ‘Wereld van Beltona’ gaat  zodoende verder dan alleen de sport’’.

Wilhelmus

Vrijwel iedere donderdagavond en op zondag is Marcel Commers bij Wilhelmus te vinden. ,,Het blijft mijn vereniging’’, zegt hij. ,,Ik stop er nog steeds graag mijn spaarzame vrije tijd in. We zijn op de goede weg. De vereniging heeft momenteel 1250 leden, bestaande uit meer dan 70 jeugdelftallen. Je kunt je voorstellen dat het hier om een bedrijf gaat. Ik ben trots op al die vrijwilligers die met hun ziel en zaligheid de club draaiende houden. Ook Wilhelmus heeft z’n uitdagingen. Zo moet het eerste zo snel mogelijk uit de derde klasse promoveren. Dit niveau en de competitieopzet slaan in alle opzichten werkelijk nergens op’’.

Businessclub

Wilhelmus heeft plannen om een businessclub op te richten. ,,Hier gaat het bestuur binnenkort zijn licht over werpen’’, zegt Marcel Commers. ,,We willen de faciliteiten voor de selectie op een gezonde manier vergroten. Hiervoor hebben we de steun van het bedrijfsleven nodig’’.Plezier

Marcel Commers (foto) heeft veel plezier in het ondernemen en zijn bestuursfunctie bij Wilhelmus. ,,Een dag niet gelachen, is ook een dag niet geleefd’’, zegt hij. ,,Ik heb mijn loodgietersbedrijf ook nog. De humor in de bouw spreekt me ook aan. Laten we met z’n allen vooral normaal blijven en zorgen dat we gezond blijven. Het leven is zo kort en raast voorbij. Bakkie…?’’.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad