Voorburgs Dagblad | Groep de Mos bezorgd over mogelijke sluiting ziekenhuizen

Groep de Mos bezorgd over mogelijke sluiting ziekenhuizen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De berichtgeving over de grote reorganisatie van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) komt als een mokerslag aan bij de grootste partij van Den Haag, Hart voor Den Haag / Groep de Mos. Gecontroleerde afbouw van HMC Bronovo, maar mogelijk ook HMC Antoniushove wordt serieus overwogen, zo blijkt. In dat geval houdt het HMC één ziekenhuis over: HMC Westeinde.

Raadslid Janice Roopram: “Wij willen dat de ziekenhuiszorg in onze stad op peil blijft. Dit betekent dat zorg, maar zeker basiszorg, bereikbaar en toegankelijk moet zijn en blijven. Dat moet ook de inzet van ons stadsbestuur zijn. Antoniushove en Bronovo zijn recent gerenoveerd en gemoderniseerd. Dan is dit is toch niet uit te leggen?”

“Het Bronovo ziekenhuis is landelijk vooral bekend geworden door de geboortes van de jongste Oranjes. In het Haagse is dit ziekenhuis echter anderhalve eeuw een begrip. Naast het feit dat iedereen recht heeft op goede zorg, zijn we ook een internationale stad van vrede en recht. Het belang van het openhouden van (tenminste) basisvoorzieningen is van groot belang. Bronovo ligt vlakbij internationale organisaties, personeel van grote bedrijven zoals Shell en ons parlement. Maatwerk, betrokkenheid, persoonlijke aandacht en het voorkomen van lange wachttijden zijn de belangrijke pijlers voor goede zorg in de Haagse ziekenhuizen. Maar dit staat dus onder druk en dat is nog zacht uitgedrukt!” aldus Roopram.

Middels schriftelijke vragen heeft Janice Roopram gevraagd of het stadsbestuur hiervan op de hoogte was en hoe het college de vinger aan de pols zal houden, zodat de ziekenhuiszorg in Den Haag op peil blijft. Ook wil ze dat de raad actief op de hoogte wordt gehouden.

Voorburgs Dagblad wil in de tweede week januari een petitie aanbieden aan de directie van HMC en minister Bruno Bruins om Bronovo en Antoniushove in hun huidige vorm te behouden. Stuur hiervoor een mail aan [email protected] met de slogan: ‘Ik wil graag dat Antoniushove en Bronovo behouden blijven’.


Foto: Digitaal Dagblad