Voorburgs Dagblad | Dambelang voert actie tijdens Koningsdag in Venestraat
mainImage

Dambelang voert actie tijdens Koningsdag in Venestraat

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 april 2018, 07:56 uur
Geld & Recht

Tijdens Koningsdag zal DamBelang weer van zich laten horen. De belangengroepering, die strijdt voor de noodzakelijke extra parkeerplaatsen ín het Damcentrum en de onmisbare extra oeververbinding over de Vliet, zal zich manifesteren in de Venestraat. DamBelang had eerder al succes door hun aanhang te laten groeien en heeft ervoor gezorgd dat er vele honderden zienswijzen zijn ingediend betreffende het parkeren aan het Molenpad.

“Vanaf 08.00 uur zijn we te vinden met onze kraam in de Venestraat.” vertelt Fia Vader, een van de DamBelangers en tevens bestuurslid van de Wijkvereniging Leidschendam-Zuid. “We zijn te herkennen aan ons grote spandoek ‘StoP de Waanzin!’. Belangstellenden kunnen bij onze kraam de ansichtkaarten tekenen en direct op de bus doen. Tevens kunnen ze hun emailadres doorgeven om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen en aangeven of ze ook actief willen deelnemen aan DamBelang. Voor iedereen hebben we in ieder geval een lekker koekje met ons logo er op''.

DamBelang liet eerder van zich horen met de vaststelling: “De gemeente is van de kaart”. De groep van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden welke zich hebben verenigd om de gezamenlijke belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen stelde vast dat de gemeente de weg kwijt is en dus letterlijk ‘van de kaart’ is.

DamBelang heeft twee soorten ansichtkaarten ontwikkelt. Een met het mooie Sluisgebied met de inmiddels welbekende slogan ‘StoP de Waanzin!’ en een andere met de oude Mebin Betoncentrale voorzien van het eigen ontwikkelde verkeersbord ‘Pas op! Brug ontbreekt’.

Koningsdag

DamBelang roept iedereen op om een van de kaarten te voorzien van een gerichte vraag aan het gemeentebestuur. De kaarten liggen op de kraam klaar en kunnen direct gepost worden. “DamBelang zorgt voor de bezorging, de drempel is dus erg laag” aldus Tara Vreeburg. “We willen met deze actie de gemeente duidelijk maken dat ze totaal op een verkeerd spoor zitten als het gaat om de infrastructurele plannen betreffende het parkeren voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid en de bereikbaarheid in combinatie met het ontbreken van de noodzakelijke extra oeververbinding”.

Zakkenvullen

Leon de la Croix: “We vullen dus letterlijk de zakken voor de gemeente. Postzakken wel te verstaan”, grapt De la Croix. “We volgen de formatie nauwgezet. Het advies van informateur Bruijn lijkt ons een verstandig advies. Wij hebben de formerende partijen leren kennen als partijen met een groot hart voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid. We hebben Dhr. Bruijn ook gefeliciteerd met zijn ‘promotie’ tot formateur. We willen met onze aanwezigheid in de Venestraat tijdens Koningsdag onze standpunten extra kracht bijzetten en onze aanhang nog verder uitbreiden. Ik las dat de burgemeester ook langs komt in de Venestraat. Wie weet wil hij ook een kaartje sturen...''

Voor meer informatie kijk op www.dambelang.nl.


Foto: Digitaal Dagblad