Voorburgs Dagblad | Bierdrinkers opgelet: Mogelijk glas in flesjes Stella Artois

Bierdrinkers opgelet: Mogelijk glas in flesjes Stella Artois

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Stella Artois roept flesjes bier terug omdat er mogelijk glas in zit. Het gaat om groene flesjes van 33 centiliter en in ons land om een kleine hoeveelheid van minder dan 3,85 procent van alle in Nederland verkochte glazen flesjes Stella Artois. In Nederland zijn deze verkocht via Jumbo en een zeer beperkt aantal cafés en restaurants. Jumbo heeft in Leidschendam-Voorburg ook een vestiging op het Kon.Jul.Plein en in Leidsenhage. 

En vakantiegangers opgelet. Ook in onder meer België, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal en Polen worden maatregelen getroffen. In flessen gemaakt door een externe glasproducent werden ,,afwijkingen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen en mogelijk in het bier zouden kunnen vallen." De meeste flesjes kwamen terecht in de Verenigde Staten en Canada.

Vanaf dinsdagmorgen, kan iedereen e de codes nakijken op de website stellaartoischeck.expertinquiry.com. Consumenten kunnen ook onze consumentendienst bellen op 0800-0230945 voor meer informatie.

Consumenten die volgens deze terugroeping in het bezit zijn van potentieel-betrokken Stella Artois bier komen in aanmerking voor compensatie. Consumenten wordt aangeraden het bier niet te drinken of andere toe te staan het bier te drinken.

Horeca exploitanten die potentieel-betrokken flesje bier bezitten die vallen onzer deze terugroepactie kunnen de flesjes retourneren volgens de gebruikelijke procedure voor lege, herbruikbare flessen. Zij kunnen voor vragen terecht op het nummer: 076 525 38 00.

Consumenten en klanten die willen weten of het gaat om flesjes die zij hebben, kunnen het label checken op de website van de brouwer AB InBev http://(www.ab-inbev.nl).

Bron: ANP.

Stockfoto


Foto: Digitaal Dagblad