mainImage

Zeven personen voor de rechter na ontdekking drugslab

8 december 2022, 17:42 uur
Den Haag & Regio

Na tips van omwonenden werd in september 2020 een drugslab ontmanteld in Zoetermeer. Buren roken een chemische lucht, die ze hoofdpijn bezorgde. Met de ontmanteling van het lab, verdwenen ook de klachten. Zeven verdachten staan nu terecht voor het produceren van crystal meth.

De groep Chinezen die is aangehouden bleek actief op meerdere locaties. In december 2020 viel de politie vijf panden binnen in Vlaardingen, Voorburg, Den Haag en Rotterdam.

Een 57-jarige man die in Voorburg werd opgepakt stond donderdag voor de rechter voor betrokkenheid bij drie labs. In Zoetermeer zou hij hebben meegedaan aan de productie van in elk geval de 400 kilo crystal meth die er werd aangetroffen. Zijn auto was er geregeld gezien en zijn DNA werd er aangetroffen. Op de locatie in Voorburg - waar hij werd aangehouden - trof de politie 17,5 kilo crystal meth aan.

Hagenaar

Een 52-jarige Hagenaar werd bij hem thuis in de Rietgorsstraat opgepakt. Zijn auto was gezien bij het lab in Zoetermeer, hij staat er zelf op camerabeelden en op zijn telefoon staan opnamen van drugslabs in werking, waaronder die in Zoetermeer. In zijn woning werden meerdere soorten drugs aangetroffen en twee semi-automatische pistolen met munitie.

Beide verdachten zouden wat het Openbaar Ministerie betreft zeven jaar de gevangenis in moeten. Vrijdag en volgende week dinsdag en woensdag staan de vijf andere verdachten voor de rechter.


Foto: Spa-Media