Winkelcentrum Leyweg bereidt zich voor op drukste dag van het jaar

13 April 2024, 16:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gera Nieland

De Winkeliersvereniging Leyweg is druk bezig met de voorbereidingen van wat de ondernemers "de drukste dag van het jaar" noemen.

Op zaterdag 27 april - Koningsdag - pakt het winkelcentrum flink uit met marktkraampjes, een vrijmarkt op kleedjes en een kermis. Achter de schermen wordt al wekenlang hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Alle marktkraampjes zijn inmiddels verhuurd. Er komen ongeveer 80 kramen op de Leyweg en 25 in het Melis Stokepark voor de kindervrijmarkt. De dj en goochelaar zijn geboekt voor het park. De luchtkastelen en het gratis Dunea-waterpunt staan in voorbereiding. De kermis op het marktplein heeft bevestigd. Team verkeersregelaars en team beveiliging zijn ingehuurd. Ook de vuilcontainers en de openbare toiletten zijn besteld.

Momenteel worden de reclameposters ontwikkeld. Op de nieuwe poster is een jonge bezoekster van vorig jaar te zien, die uiteraard toestemming heeft gegeven om als ‘hoofdpersoon’ op de poster te staan. De foto is gemaakt door Gera Nieland.