Voorburgs Dagblad | Weer actie Extinction Rebellion bij ministerie EZ en Klimaat
mainImage

Weer actie Extinction Rebellion bij ministerie EZ en Klimaat

20 januari 2021, 09:49 uur
Den Haag & Regio

Actievoerders van Extinction Rebellion demonstreren ook woensdagochtend weer bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Dit keer hebben zij ondermeer posters op de ruiten gehangen met de tekst 'Te huur voor groene ondernemers'.

Extinction Rebellion voert geregeld actie bij het minsterie met het verwijt dat de overheid nog steeds fossiele energie subsidieert, zoals oliematsschappij Shell. Bij eerdere, soms niet aangekondigde, vreedzame acties greep de politie na enige tijd in, op verzoek van de burgemeester. De laatste keer dat dat gebeurde werden zo'n 15 actievoerders aangehouden, wat leidde tot felle protesten van raadsleden die burgemeester Jan van Zanen daarover ook andermaal raadsvragen hebben gesteld.

Ook dit keer is er veel politie aanwezig, en wordt de ingang door politie bewaakt. De actievoerders mochten enige tijd demonstreren, maar werden op een gegeven moment te kennen gegeven dat zij moesten vertrekken. Een aantal deed dat, een aantal niet. Zij werden vervolgens door de politie aangehouden.


Foto: VRPress