Vanaf nu ook woningruil mogelijk via Woonnet Haaglanden

27 February 2024, 13:59 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De woningnood in Haaglanden is hoog en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang. Om woningzoekenden ook op andere manieren te helpen bij hun zoektocht naar een passende woning biedt Woonnet Haaglanden corporatiehuurders in de regio Haaglanden vanaf nu de mogelijkheid om van woning te ruilen.

Huurt iemand bij één van de bij Woonnet Haaglanden aangesloten woningcorporaties? Dan kan van deze mogelijkheid gebruik worden gemaakt. Wil een huurder dichter bij het werk wonen? Heeft een huurder extra of juist minder ruimte nodig? Woont iemand prettiger in een andere wijk? Dan biedt woningruil misschien een oplossing.

Woningruil zelf is niet nieuw, maar voorheen moesten huurders zelf op zoek naar een geschikte ruilkandidaat. Nu kunnen woningruiladvertenties worden geplaatst op de website Woonnet Haaglanden. Als de woningcorporatie akkoord gaat, plaatsen zij de woningruiladvertentie op Woonnet Haaglanden. Huurders die hun woning met elkaar willen ruilen hoeven overigens niet van dezelfde corporatie een woning te huren.

Zoals ook bij reguliere woningadvertenties, gelden ook bij woningruil bepaalde regels. Denk bijvoorbeeld aan eisen aan huishoudgrootte, inkomen en eventueel leeftijd. Om te kunnen ruilen moeten beide huurders ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. Daarnaast moeten de (inkomens)gegevens op de inschrijving actueel zijn en er mag geen huurschuld zijn. Ook aan de woning worden eisen gesteld. Zo moet de woning in goede staat zijn, heeft de huidige bewoner geen medische aanpassingen laten aanbrengen en dienen eventuele beschadigingen te worden gerepareerd voordat de ruil plaatsvindt.