Twee weken lang geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam

9 July 2024, 10:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Strukton Rail werkt van 13 tot en met 26 juli aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Dat doet de aannemer in opdracht van ProRail. Volgens de NS zijn de werkzaamheden nodig om vanaf december meer treinen te kunnen laten rijden tussen Den Haag en Rotterdam.

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam. De NS zet bussen in.

Bij Rijswijk wordt gewerkt aan de spoorverdubbeling. Het laatste stuk nieuw spoor wordt aangelegd. Verder worden wissels, dwarsliggers en ballast vervangen en wordt het tijdelijk spoor weggehaald. Ook wordt gewerkt aan kabels en leidingen, bovenleiding en treinbeveiliging. Bij de onderdoorgang aan de Laan van ’t Haantje wordt een tweede vide gemaakt. Dat is een opening in de onderdoorgang om daglicht toe te laten.

In Delft wordt gewerkt in de spoortunnel. Het tunnelsysteem en de treinbeveiliging worden getest. Het station en het nieuwe perron krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Vanaf 27 juli gaat dit perron open voor reizigers richting Rotterdam.

Ook bij Delft Campus wordt verder gewerkt aan de spoorverdubbeling. Het laatste stuk nieuw spoor wordt gelegd. De ballast wordt vernieuwd en het tijdelijk spoor wordt weggehaald. Verder wordt gewerkt aan kabels en leidingen, bovenleiding en treinbeveiliging.

Bij Schiedam Centrum wordt verder gewerkt aan het viersporig maken van het station. Er worden drie wissels verwijderd en er zijn werkzaamheden aan de bovenleiding en treinbeveiliging. Op twee locaties worden betonnen funderingen gestort voor de nieuwe ligging van de sporen. Bij het perron langs spoor 5 komen nieuwe perronwanden.

Gevolgen voor de treinreis:

Van zaterdag 13 juli tot donderdag 25 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal.
Van donderdag 25 juli tot zaterdag 27 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Schiedam Centrum.
Op zaterdag 27 en zondag 28 juli rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor/Den Haag Ypenburg