Strenge voorwaarden kaartverkoop wedstrijden ADO Den Haag versoepeld

20 February 2024, 12:59 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
VVCS

ADO Den Haag mag een pilot houden met soepelere regels voor de kaartverkoop bij enkele thuiswedstrijden. Het betekent dat ADO Den Haag een testfase ingaat, waarbij iedereen met een persoonlijk ADO Den Haag-account eenvoudig één kaart kan aankopen zonder daarvoor de extra identificatiestappen te moeten doorlopen.

Deze pilot zal vooralsnog gelden voor de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax, Helmond Sport en FC Eindhoven. Na deze wedstrijden wordt gekeken of deze voorwaarden ook voor de dan nog restende thuiswedstrijd van toepassing kan zijn. Bij midden- of hoog risicowedstrijden zal in ieder geval nog worden teruggegrepen naar de voorwaarden die de afgelopen periode van toepassing waren. Mensen die voor die wedstrijden kaarten willen kopen doen er dus slim aan om het gehele online identificatieproces te doorlopen.

ADO Den Haag is blij met de versoepeling. De club zegt "open en toegankelijk" te willen zijn voor iedereen in Den Haag en omstreken, "ongeacht afkomst, opleiding, geaardheid of leeftijd". "Voetbal verbindt en brengt mensen samen in alle geledingen van onze samenleving", aldus ADO. De club erkent dat de extra identificatiestappen voor sommigen mensen een belemmering zijn om thuiswedstrijden te bezoeken.

De voetbalclub benadrukt dat verruiming niet mogelijk was geweest zonder de constructieve en positieve bijdrage van de supporters. "Wij hebben vertrouwen in een succesvolle testperiode en hopen van daaruit weer volgende stappen op verruiming van voorwaarden te mogen realiseren", aldus ADO.

ADO Den Haag-account

Een ADO Den Haag-account is eenvoudig aan te maken en geeft supporters toegang tot de website, webshop en ticketomgeving van ADO Den Haag. Een IDIN-verificatie blijft bijvoorbeeld verplicht om een extra kaart aan te kunnen schaffen. Daarnaast zal deze verificatie bij een aantal thuiswedstrijden dus verplicht blijven.